DNA Perchezitii la CJ Suceava. Catalin Nechifor, presedintele CJ, vizat intr-un dosar de trafic de influenta si luare de mita

P.c. | 07.05.2015

Pe aceeași temă

DNA efectueaza astazi perchezitii la sediul a patru institutii publice si la opt societati comerciale, in Bucuresti si judetele Suceava, Botosani si Iasi. Conform unor informatii aparute pe surse, perchezitiile au loc la sediile Directiei judetene de Drumuri si la Consiliul Judetean Suceava si la mai multe companii, printre care Drumuri si Poduri SA Suceava, Multiconsult IPURL Suceava si CON Bucovina SA Suceava, relateaza Hotnews

 

Mita de 20 000 de euro

 

Conform surselor, Catalin Nechifor si senatorul Ovidiu Dontu ar fi primit 20.000 de euro de la Iulian Contac, cel care controla compania Transporturi Auto SA Botosani, pentru a influenta membrii unei comisii de licitatii si pentru castigarea unui contract de modernizare a unui drum in valoare de peste 28 milioane lei.

 

Ovidiu Dontu a fost unul dintre cei care au propus un amendament la proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea codului penal si codului de procedura penala prin care se inlocuieste sintagma "suspiciune rezonabila" in cazul dispunerii masurii preventive cu sintagma "indicii temeinice". Amendamentul a fost adoptat de comisia juridica si daca va trece de Parlament se va ingreuna arestarea preventiva.

 

Nechifor cere unui membru CNA anularea deciziei de retragere a licentei de functionare a unei statii TV

 

In vara anului 2013, Nechifor i-ar fi solicitat Monicai Gubernat, membru CNA, anularea deciziei de retragere a licentei de functionare a unei statii TV deoarece presedintele CJ Suceava dorea sa-si mediatize prin intermediul acesteia propriile activitati.
 

Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul CNA, forul audiovizual a respins, pe 30 iulie 2013, cererea de prelungire a valabilitatii licentei audiovizuale acordate societatii Impact FM SRL pentru difuzarea Impact FM in Suceava/Gura Humorului. Pe 22 august 2013, CNA a analizat doua solicitari ale Impact FM de reanalizare a deciziei initiale. Rezultatul: si aceste cereri de reanalizare au fost respinse.

 

In noiembrie 2013, insa, in cadrul unui concurs de acordare de licente audiovizuale pentru radiodifuziune (programe generaliste, CNA a decis sa acorde licenta radio pentru Impact FM SRL Suceava, pentru frecventa 93.5 Mhz Gura Humorului. Decizia a fost luata cu noua voturi pentru (Valentin Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Viorel Vasile Buda).

 

Potrivit documentatiei disponibile pe site-ul CNA, Impact FM SRL ii are ca asociati pe Moldovan Dorin (50%), Prisacaru Monica Elena (40%) si Moldovan Silviu Constantin (10%). Societatea are, in total, opt licente radio.

 

Favorizarea unor contracte

 

Sursele judiciare spun si ca administratorii firmei ACI AG Suceava ar fi fost sprijiniti de Nechifor pentru obtinerea contractului de lucrari aferent obiectivului de investitii "inchiderea depozitelor urbane existente in judetul Suceava din cadrul Proiectului "Sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Suceava", in valoare de 65.855.478,45 lei, fara TVA, autoritatea contractanta fiind Consiliul Judetean Suceava. 
 

Mai mult, presedintele CJ ar fi favorizat SC Drumuri si Poduri Suceava, companie detinuta de Consiliul Judetean si aflata in insolventa, desi relansarea activitatii acesteia nu era viabila in conditiile in care instrainase aproape toate activele sale, mai arata sursele citate.
 

Catalin Nechifor ar fi ajutat SC Drumuri si Poduri Suceava prin evitarea procedurilor de licitatie si prin intermediul altor companii, firma primind bani chiar si din fondul de rezerva aflat la dispozitia presedintelui Cj Suceava, destinat unor situatii urgenta, pentru un drum ce se afla, de fapt, in administrarea Primariei Sirect, nu a Consiliului Judetean.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22