DNA, perchezitii la Parchetul Iasi: Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA, vizat pentru comert ilegal cu tablouri (SURSE)

P.c. | 25.06.2015

Pe aceeași temă

DNA efectueaza astazi mai multe perchezitii in municipiul Iasi, la sediul unei institutii publice si la domiciliile unor persoane fizice. Printre altii, perchezitiile l-ar viza si pe fostul procuror Emilian Eva, cel care a instrumentat dosarul ICA, relateaza ziare.com.


DNA arata intr-un comunicat ca procurorii efectueaza cercetari pornind de la "suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si in legatura cu protejarea patrimoniului cultural national mobil, comise in perioada 2011-2015". Directia Anticoruptie mai precizeaza ca au fost efectuate "perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in municipiul Iasi, dintre care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice".

 

Surse citate de Digi24 au precizat ca principalul vizat ar fi fostul procuror Emilian Eva. Acesta a lucrat un an la DNA, fiind cel care a instrumentat dosarul privatizarii frauduloase a ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Acesta ar fi suspectat de comert ilegal cu tablouri.
 

Conform stiripesurse, procurorul Emilian Eva ar fi tranzacţionat sub diverse forme bunuri culturale mobile, prezentate drept autentice, despre o parte din acestea existând date că sunt false. Între noiembrie 2014 si iunie 2015 el a tranzacţionat un număr de peste 200 de picturi, cu o valoare de piaţă de aproximativ 300.000 de euro, deşi calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ.

 

În activitatea lucrativă a acestuia a fost sprijinit de către Ioan Eva, nepot al său, asistent medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţionase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22