DNA pune sechestru pe 90% din actiunile Evenimentul zilei, ziarul lui Dan Andronic

Vlad Toma | 19.05.2016

DNA i-a trimis ieri in judecata pe Paul Lambrino si pe omul de afaceri Remus Truica in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov.

Pe aceeași temă

 

Procurorii DNA aratau, in comunicatul prin care anuntau trimiterea acestora in judecata, ca au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Truică Remus, Roșu Robert Mihăiță, Andronic Dan Cătălin, Marcovici Marius Andrei, Mateescu Lucian Claudiu, Al României Paul Philippe, Sc Reciplia Srl, Păvăloiu Nela, Mușat Apostol, Dima Niculae, Jecu Nicolae și Chiriac Theodor.

 

Conform Adevarul, DNA ar fi pus sechestru pe 90% dintre acţiunile Editurii Evenimentul Zilei&Capital, deţinute de Dan Andronic. 

 

Conform sursei citate, DNA a pus sechestru asigurator pe circa 20 de terenuri extravilane în localitatea Răcari (Dâmboviţa), pe o jumătate de apartament în Sinaia- în suprafaţă de 44,99 mp, şi pe acţiunile deţinute la „Evenimentul Zilei” şi la o firmă de consultanţă. 

 

A fost pus sechestru de asemenea asupra unui numar de 27214 parti sociale reprezentand  41.4%  din capitalul social al SC DA COMMUNICATION & MEDIA SRL Bucureşti, cu o valoare totala de 272.140 lei, asupra a 18 parti sociale reprezentand 90% din capitalul social al SC Editura Evenimentul Zilei şi Capital SRL Bucureşti si a unui numar de 270 parti sociale reprezentand 21.6%  din capitalul social al SC FIRST COMMUNICATION SRL Bucureşti.

 

S-a dispus instituirea sechestrului si asupra unui numar de 63 actiuni la Banca Comercială Carpatica SA Sibiu si a unui numar de 340 de actiuni la Comelf SA Bistriţa.

 

***

 

Conform rechizitoriului procurorilor, "acuzațiile reținute în sarcina inculpaților vizează infracțiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), în interesul obținerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe.Pe de o parte, inculpatul Paul Philipe Al României a cumpărat influența pe care inculpatul Truică Remus o avea asupra diferiților funcționari de la instituțiile publice care dețineau cele două proprietăți. Pe de altă parte, inculpatul Truică Remus a prezentat „afacerea” unor persoane potente din punct de vedere financiar, cu care s-a asociat, constituind un grup infracțional, pentru a se implica în demersurile infracționale, singura cale în obținerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al României le revendica în mod nelegal.
 


Astfel, începând cu luna noiembrie 2006, inculpații Truică Remus, Roșu Robert Mihăiță, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici. Inculpații Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi Și Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracțional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011."

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22