DNA s-a autosesizat: Fostul director general TAROM, va depune mărturie, luni, la DNA contra lui Cuc

Laurentiu Gheorghe | 18.10.2019

Fostul director general TAROM, Mădălina Mezei, va depune luni mărturie împotriva ministrului Transportului, Răzvan Cuc, care i-ar fi cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

Pe aceeași temă

Tot în legătură cu aceste acuzații, premierul Dăncilă a anunțat că a trimis Corpul de Cotrol la Ministerul Transporturilor și la TAROM pentru a lămuri situația.

„Am fost contactată de DNA și mă voi duce, luni, la ora 10, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat și public”, a declarat Mezei, vineri, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

Întrebată de ce a dezvăluit faptul că ministrul Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină avioanele la sol pe 10 octombrie abia după ce a fost schimbată din funcție și nu imediat ce i s-a solicitat acest lucru, Mădălina Mezei a răspuns: ”Eu nu am făcut această declarație. Au apărut niște informații în spațiul public și nu am făcut decât să le confirm. Obiectivul meu a fost să țin avioanele în aer și m-am asigurat prin toate mijloacele că voi evita o astfel de situație”.

Ea a precizat că ministrul Transporturilor a făcut solicitarea cu pricina cu o zi înaintea moțiunii de cenzură.

La rândul lui, ministrul Transporturilor, neagă aceste acuzații: „Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea", a fost reacția lui Răzvan Cuc.

Consiliul de Administrație al Tarom preciza, într-un comunicat de presă, că în ședința din 15 octombrie a analizat activitatea directorului general și a constatat nerespectarea contractului de către Mădălina Mezei.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Primul care a vorbit despre presiunile uriașe făcute de PSD a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului Dăncilă a fost președintele PNL, Ludovic Orban, actualul premier desemnat de Klaus Iohannis pentru a încropi un nou Executiv.

„Au apelat la toate. La un moment dat s-au gândit inclusiv să mai oprească din avioane, au avut tot felul de năzdrăvănii în cap. O asemenea presiune și o asemenea disperare și o asemenea lipsă totală de măsură în utilizarea pârghiilor de putere în mod abuziv… Pentru asta, 238 de voturi reprezintă un rezultat extraordinar”, a declarat Ludovic Orban joi seară, la Realitatea TV.

Mădălina Mezei a fost schimbată din funcție marți seara după o decizie fulger a Consiliului de Administrație al companiei. Aceasta fusese numită la șefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot în mandatul ministrului Răzvan Cuc. Înainte de a prelua frâiele companiei de stat, Mădălina Mezei a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.

Consiliul de Administrație al companiei de stat l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcția de director general interimar. Este al cincilea șef al TAROM din acest an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22