DNA solicita ICCJ ARESTAREA PREVENTIVA a judecatorului Andras ORDOG, acuzat in dosarul lui Viorel HREBENCIUC

P.c. | 08.12.2014

Pe aceeași temă

DNA Brasov solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Lorand Andras Ordog, judecator al Tribunalului Covasna. Magistratul este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si doua infractiuni de luare de mita, in dosarul privind fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier din judetul Bacau in care este implicat si fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc, relateaza Hotnews.

 

In referatul cu propunere de arestare, procurorii au retinut ca, in iunie 2010, Andras Ordog, in calitate de judecator in cauza 2165/270/2007, a primit de la deputatul Ioan Adam, avocat in respectiva cauza, 10.000 de euro pentru a formula o solutie favorabila clientului acestuia din urma, Gheorghe Paltin Sturdza.
 

'Banii au fost primiti chiar in biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna. Dupa ce a primit banii, inculpatul Ordog, impreuna cu membrii completului, a admis recursul impotriva unei sentinte pe care a casat-o si a trimis cauza spre rejudecare instantei care a pronuntat hotararea atacata, respectiv Judecatoria Sfantu Gheorghe.

 

In martie 2012, pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de judecator in cauza 4014/305/2010, Andras Ordog a solicitat de la Ioan Adam, avocat in respectiva cauza, suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o solutie favorabila clientului acestuia din urma, Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost ceruti chiar in biroul judecatorului din cadrul Tribunalului Covasna. Cu aceasta ocazie, Ioan Adam a promis ca-i va da suma ceruta', se arata intr-un comunicat al DNA. 

 

CITITI SI: Tribunalul Sibiu: RETROCEDAREA celor 43.000 de hectare de PADURE catre apropiati ai lui Viorel HREBENCIUC, SUSPENDATADNA precizeaza ca ulterior, dupa formularea deciziei (dispuse de judecatorul Ordog, impreuna cu judecatorii Gabriel Uta si Maria Daniela Velican), avocatul Adam i-a dat lui Andras Ordog 10.000 de euro din suma promisa anterior.'Decizia respectiva a fost data in contradictie evidenta cu principiile de drept si cu starea de fapt reala, urmare a unei analize si interpretari partinitoare a probelor, denaturandu-se vadit starea de fapt. Astfel, s-a creat un prejudiciu in sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier)', adauga sursa citata.
 

CSM a incuviintat, in 4 decembrie, solicitarea luarii masurii arestarii preventive/a arestului la domiciliu, a judecatorului Andras Ordog, formulata de procurorii anticoruptie.
 

In acelasi dosar au fost arestati anterior, printre altii, fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul PSD Ioan Adam. De asemenea, au fost puse sub urmarire penala mai multe persoane, printre care senatorul PSD Ilie Sarbu si directorul Romsilva, Adam Craciunescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22