DNA: Urmarire penala in privinta contractelor de deratizare semnate de mai multe primarii

Tudor Despina | 08.10.2015

Directia Nationala Anticoruptie vine cu lamuriri in privinta anchetei demarcate, miercuri, la mai multe primarii din tara cu privire la presupuse fapte de coruptie in legatura cu diverse contracte publice.

Pe aceeași temă

Ieri, procurorii DNA au facut perchezitii in 32 de locatii din cinci judete din tara. Actiunea anchetatorilor avea in vedere contracte de deratizare si dezinsectie incheiate de cinci primarii cu societatea ploiesteana Coral Impex.

 

Astazi, Directia Anticoruptie anunta ca efectueaza acte de urmarire penala intr-o “cauza complexa”. E vorba despre presupuse acte de coruptie derulate in perioada 2013-2015 de reprezentanti ai Coral Impex. Acestia “ar fi oferit diferite sume de bani si bunuri cu titlu de mita unor functionari” din mai multe primarii din tara.

 

Obiectul dosarului, mai arata DNA, vizeaza contracte de dezinsectie, dezinfectie si deratizare:

 

Analiza (…) a evidential faptul ca, in mod curent, sumele de bani si foloasele necuvenite erau remise pentru a-i determina pe functionarii cu atributii de control si decizie sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu sau sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intra in sfera atributiilor acestora”, explica procurorii anticoruptie intr-un comunicat.

 

DNA acuza “satisfacerea propriilor interese ale persoanelor implicate, in dauna interesului public”.

 

Cat priveste persoanele implicate in aceasta cauza, anchetatorii arata ca a fost dispusa actiunea penala fata de doi angajati ai Primariei din Cluj – Adriana-Lucia Magurean si Mariana Capota, sefa, respectiv consiliera in cadrul unui serviciu din Primarie –, de asemenea fiind dispusa urmarirea penala fata de Constantin Dorin Prunoiu, angajat al Coral Impex Ploiesti. Acuzele sunt de luare de mita in cazul angajatelor Primariei Cluj si dare de mita fata de angajatul Coral Impex.

 

Procurorii explica in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale:

 

La data de 08 octombrie 2014, cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun ale aceluiași an, precum şi la 11 martie 2015, inculpata Măgurean Adriana-Lucia, în calitate de şef Serviciu Tehnic Reparații Imobile, Monitorizare, Servicii Comunitare de Utilități Publice în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, a primit, cu titlu de mită, de la un reprezentant al SC Coral Impex SRL Ploieşti, atât pentru ea cât și pentru o rudă a acesteia, diverse produse, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și anume certificarea pentru conformitate a documentației depusă de firma respectivă, în vederea aprobării plăților pentru serviciile prestate.

 

În perioada 2012 – 2015, inculpata Capota Mariana, în calitate de consilier la Serviciul Tehnic Reparații Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilități Publice – Primăria Cluj-Napoca, a primit în mod repetat, de la reprezentanţi ai SC Coral Impex SRL Ploieşti, mai multe sume de bani în cuantum de 8.600 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu respectiv verificarea și întocmirea documentației pentru plată referitoare la serviciile DDD (Dezinfecție, Dezinsecție, Deratizare) prestate de firma respectivă.

 

În perioada 2012 – 2015, suspectul Prunoiu Constantin Dorin, în calitate de angajat al SC Coral Impex SRL Ploieşti, a remis lunar, cu titlu de mită, unor funcţionari cu atribuții de control din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, suma de câte 500 lei şi produse alimentare, pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească obligațiile de serviciu și anume să nu inspecteze activitățile de deratizare, dezinsecție, dezinfecție, realizate de către angajații firmei respective, pe raza municipiului Cluj-Napoca”, sustine DNA.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22