DNA verifica motivul pentru care procurorii DIICOT au propus condamnarea cu suspendare a lui Tender

Fara Autor | 11.07.2015

Pe aceeași temă

Procurorii care au cerut pedeapsa cu suspendarea pentru Ovidiu Tender în dosarul RAFO - Carom sunt cercetați de DNA, potrivit raportului Inspecției Judiciare privind managementul DIICOT din perioada 2013 – 2014, scrie Mediafax.

 

"Procurorul şef Direcţie Alina Bica, procurorul şef serviciu judiciar Silvia Ștefănescu şi procurorul de caz Claudia Curelaru au discutat şi au convenit, de comun acord, să fie formulate concluzii de condamnare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului Tender Ovidiu, conform referatului procurorului de caz", se arata in raport.

 

Motivul pentru care ar fi fost ceruta pedeapsa cu suspendarea ar fi fost faptul ca infractiunile de inselaciune de care era acuzat Tender fusesera prescrise, însa referatul a fost "incomplet", în sensul că a fost omisă precizarea că pentru celelalte infracţiuni nu se prescrisese răspunderea penală.

 

Surse judiciare au confirmat pentru Mediafax ca procuroarele DIICOT care au instrumentat dosarul lui Tender, Claudia Curelaru şi Silvia Ștefănescu, au fost deja audiate in calitate de martori.

 

Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv, în 8 iunie, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, pentru înşelăciune şi spălare de bani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22