DNA: Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad, apropiati ai primarului Andrei Chiliman, RETINUTI pentru 24 de ore

P.c. | 19.06.2015

Pe aceeași temă

Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman si Ion Brad, consilier local in Primaria sectorului 1, au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii DNA, relateaza ziare.com


Vlad Moisescu si Ioana Costescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de influenta, in forma continuata.
 

Ion Brad, consilier local in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, a fost retinut si el pentru aceleasi acuzatii de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.
 

CITITI SI: SURSE: Grupul infractional constituit in jurul primarului Chiliman ar fi primit o mita de peste 8 milioane euro de la SC Straco

 

Toti trei vor fi prezentati in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al DNA.

 

CITITI comunicatul DNA:


"În completarea comunicatului cu nr. 1116 din 18 iunie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 18 respectiv 19 iunie 2015, a inculpaților:
 

MOISESCU VLAD OCTAVIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de : 
- constituirea unui grup infracțional organizat, 
- trafic de influență, în formă continuată, 

 

COSTESCU IOANA, consilier personal al primarului Sectorului 1 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de: 
- constituirea unui grup infracțional organizat, 
- trafic de influență, în formă continuată, 

 

CITITI SI: Primarul Andrei Chiliman, RETINUT intr-un dosar disjuns din cel al cumnatului premierului Ponta. Parte din mita a ajuns la PNL
 

BRAD ION, consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de: 
- constituirea unui grup infracțional organizat, 
- complicitate la trafic de influență, în formă continuată. 
 

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
 

Inculpaților Brad Ion, Costescu Ioana și Moisescu Vlad Octavian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 19 iunie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."

 

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, a fost reținut ieri pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața instanței pentru mandat de arestare preventivă. El este acuzat de trafic de influență. Chiliman nu a făcut multe declarații în fața procurorilor, negand acuzațiile care ii sunt aduse.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22