DNA: votul Parlamentului în cazul Bejinariu a blocat ancheta împotriva sa

Dora Vulcan | 31.05.2017

DNA a reacţionat miercuri la votul dat de Parlament la cererea sa de punere sub urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu. DNA nu intervine în deciziile legislativului dar atrage atenţia că, din punct de vedere tehnic, votul Parlamentului a blocat ancheta pe numele lui Bejinariu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

"Având în vedere votul negativ, ancheta este blocată cu privire la persoana respectivă. Va continua faţă de celelalte persoane, în acelaşi dosar, faţă de care nu există imunitate", a declarat, pentru stiripesurse.ro, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

 

Administraţia Prezidenţială a precizat ieri că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. DNA evită însă să facă asemenea aprecieri.

 

"Procurorii se limitează la a preciza care sunt consecinţele, nu fac declaraţii care să fie interpretate într-o cheie sau alta. Parlamentul e independent în deciziile sale. Atâta vremea cât legea nu-i obligă pe parlamentari să-şi justifice votul, dânşii sunt liberi să ia ce decizie vor", a mai spus Săplăcan. 

 

Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă, de Camera Deputaţilor. Au fost înregistrate 88 voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă şi 2 abţineri.

 

Pe 22 noiembrie 2016, Ministerul Public solicita Camerei Deputaţilor să "formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de Bejinariu Eugen, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit". Camera Deputaţilor a respins cererea Parchetului abia după o jumătate de an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22