Dăncilă a plecat la Bruxelles pentru discuții preliminare în vederea audierii din PE

Redactia | 25.09.2018

Premierul Viorica Dăncilă se va afla la Buxelles, în perioada 25-26 septembrie, a anunțat Guvernul marți. Dăncilă va avea discuții cu reprezentanții principalelor grupuri din Parlamentul European în pregătirea audierii în plenul Parlamentului European de pe 3 august, pe tema statului de drept și a violențelor din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Reprezentantii Guvernului spun ca, in timpul vizitei, Dancila se va intalni cu reprezentanti ai grupurilor politice din Parlamentul European, precum Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor (S&D), Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), Grupul Verzilor/Alianta Libera Europeana si Grupul Partidului Popular European (PPE).

 

Europarlamentarul Cristian Preda a dezvăluit pe Facebook că premierul Dăncilă a ajuns la Bruxelles încă de marți, împreună cu Rovana Plumb:

 

"Viorica Dancila a ajuns in Bruxelles inca din seara asta, desi are intalniri abia miercuri. A venit cu ea si Rovana Plumb. Guvernul nu a anuntat nimic. Fostele deputate europene au ocazia sa-si reia sesiunile de shopping...", a scris Preda pe Facebook.

 

Tot azi va pleca spre Bruxelles şi Călin Popescu Tăriceanu, vizita preşedintelui României urmând să dureze până mâine. Liderul ALDE va avea întâlniri cu reprezentanţii familiei politice din care face parte, discuţiile vizând problemele din justiţie, protocoalele cu SRI şi incidentele de la mitingul din 10 august.

 

Surse din rândul reprezentanţilor puterii acuză Preşedinţia că face presiuni uriaşe la Bruxelles pentru ca votul pe rezoluţia cu privire la România, care urma să fie dat de Parlamentul European pe 23 octombrie, când preşedintele Iohannis se va afla la Strasbourg, să fie mutat săptămâna viitoare. Preşedintele ar dori să evite asocierea personală cu acest eveniment, având în vedere şi că familia sa politică, popularii europeni, ar urma să voteze împotriva României, scrie G4Media.ro.

Parlamentul European va adopta o rezoluție privind situația din România în a doua sesiune plenară din octombrie, după ce la prima sesiune, de la începutul lunii, va avea loc dezbaterea pe tema violențelor de la protestul din 10 august.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22