Dăncilă i-a lăsat pe managerii de spitale cu Vâlcov și Shhaideh. Olguța Vasilescu i-a amenințat

Dora Vulcan | 23.04.2018

Dancila a plecat de la întâlnirea cu managerii de spitale și i-a lăsat să discute cu Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță pentru corupție, și cu Sevil Shhaideh - consilieri de stat. La întâlnire au mai participat ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Muncii, Olguța Vasilescu.

Pe aceeași temă

 

 Dupa plecarea lui Dancila, au inceput sa plece si unii participanti. Printre primii s-a numarat medicul Monica Pop, manager al Spitalului de Urgente Oftalmologice Bucuresti. Aceasta a spus ca s-a decis sa fie infiintat un grup de lucru ce va analiza problemele.

 

"S-a discutat despre fiecare categorie de spital. Sunt niste probleme la fiecare gen. La spitalul pe care il conduc nu sunt probleme, sunt niste mici probleme care se pot rezolva. Premierul a spus sa se faca grup de lucru, a intrebat despre fiecare problema si fiecare manager a spus ceea ce crede. Legea e buna, a crescut serios salariile celor mai multor categorii din spitale", le-a spus Monica Pop jurnalistilor, la iesirea de la discutiile de la Guvern, citată de ziare.com. 

 

 „Doamna prim-ministru a propus în mod foarte corect să se facă un grup de lucru de câţiva manageri, pentru că la întâlnire au fost foarte mulţi, cred că erau 600 în sală, poate şi directori medicali sau administrativi, dar erau foarte, foarte mulţi. Poate erau o mie. Premierul a întrebat despre fiecare şi fiecare manager care are probleme s-a ridicat să spună ce probleme are. Asta cu grupul de lucru e un lucru foarte deosebit. (...) Eu am propus şi mi se pare absolut inadmisibil să aibă sporuri egale medicii din diferite spitale. Vă dau un exemplu: spitalul de la Făurei, unde doctorul face exclusiv triaj (...), dar nu face el intervenţia. Nu e normal să aibă acelaşi spor pe care îl are doctorul care lucrează şi care moare lângă bolnav și care are 10 urgenţe într-o noapte”, a declarat Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București.

 

„Doamna Olguța Vasilescu a spus că cifra nu se poate modifica (plafonul sporurilor - n.r.). (...) Doamna Olguța Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine, că nu impresionează nicio grevă și că, orice grevă ar fi, asta este situația”, a mai arătat managerul. Pop a adăugat: „Domnul Vâlcov a fost destul de enervat (...) A zis că de ce ne uităm în altă gradină”, a mai spus Pop, citată de Digi 24. 

 

La rândul său, Cătălin Grasa, manager Spitalul județean din Constanța, a confirmat la ieșirea de la întâlnire că ministrul Lia Olguța Vasilescu a declarat că va trimite Curtea de Conturi la spitale. „Mi se pare firesc, dacă cumva nu au fost aplicate corect (sporurile - n.r.)”, a arătat Grasa.

 

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat, joi, că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza „haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarizării unitare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22