Dăncilă l-a luat consilier pe medicul personal al lui Netanyahu, un apropiat al lui Pandele

Redactia | 13.04.2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a numit pe Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, în funcția de funcția de consilier personal onorific, transmite Știripesurse.ro

Pe aceeași temă

 

 

 

Interesant că Herman Berkovits este și un apropiat al primarului din Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, susține G4Media.ro citând surse politice.

 

Această numire vine în contextul unor relații tot mai strânse între PSD și partidul de guvernământ din Israel. Atât Gabi Firea, cât și Liviu Dragnea, practic cei mai puternici lideri PSD, au făcut nenumărate vizite în Israel în ultimii doi ani. Iar companiile israeliene au devenit abonate la contracte majore cu statul român în industria de apărare, precum și în alte sectoare de activitate, se mai arată pe G4Media.ro.

 

Numirea vine la două zile după ce premierul Dăncilă a primit-o în vizită pe Tzipi Hotovely, ministrul adjunct al afacerilor externe al Statului Israel, aflată într-o vizită oficială în România. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea în domenii precum apărare, sănătate, turism, educație şi IT, potrivit unui comunicat al Guvernului.

 

Herman Berkovits, care este şi consul onorific al României în Israel, e considerat un personaj-cheie pentru stabilirea unor contracte între politicienii români şi premierul Netanyahu.

 

În martie 2017, medicul Herman Berkovits a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti la initiativa primarului Gabriela Firea, potrivit paginii oficiale de FB.

 

Herman Berkovits s-a născut la Târgu Lăpuş (Maramureş) în 1947 şi a absolvit Institutul de Medicină din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru, conduce propria clinică de medicină pediatrică şi generală în Ierusalim.

 

În toate campaniile electorale ale PSD din ultimul timp, consultanți israelieni s-au aflat la cârma echipelor de organizare.

 

În decembrie 2017, „Jerusalem Post” scria despre consultanţii israelieni Moshe Klughaft şi Sefi Shaked că au schimbat imaginea PSD-ului, la alegerile parlamentare din 2016, într-o “alternativă mai tânără şi patriotică” la actuala clasă politică, având sloganul electoral “Îndrăzneşte să crezi în România”.

 

Moshe Klughaft a fost strateg-șef al partidului Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc, partid ultraortodox), a contribuit în 2006 la revenirea dreptei la putere în Israel şi a fost implicat într-o campanie pentru studierea matematicii în care apărea fostul președinte israelian Shimon Peres.

 

Sefi Shaked a lucrat la campaniile premierului israelian Benjamin Netanyahu și a președintelui partidului Shas (partid religios ultraortodox), Arye Deri.

 

La campania PSD a contribuit şi consultantul Asaf Eisin, care a lucrat pentru Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii, şi pentru Tomislav Nikolic, liderul Partidului Progresist din Serbia, unde s-a înfruntat cu foştii strategi ai lui Obama.

 

Asaf Eisin apare într-o fotografie de acum câteva zile făcută la Belgrad, alături de Sebastian Ghiță și patronul Adevărul Holding, Cristi Burci.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22