Dăncilă l-a schimbat pe reprezentantul României la Curtea de Justiţie a UE cu un om al PSD

Dora Vulcan | 17.05.2018

România va fi reprezentată de acum înainte, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, de un nou agent guvernamental, potrivit unor decizii semnate de premierul Viorica Dăncilă și publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dăncilă l-a schimbat miercuri seară pe agentul guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu un om de partid. Fostul agent guvernamental Răzvan Horaţiu Radu a câştigat mai multe procese cu mize majore: în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro. Cel care-l înlocuiește, Costin Radu Canțăr, a participat în 2016 la un concurs al Ministerului Afacerilor Externe de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, însă a fost respins la testul grilă. După numirea de ieri, fostul avocat specializat în divorțuri va obține direct postul și beneficiile aferente pentru un subsecretar de stat în MAE, adică ceea ce nu a fost în stare să obțină printr-un examen de competențe va obține, și încă înmiit, pe linie de partid. Pentru că tatăl lui Canțâr este șeful oficiosului PSD din Dolj (”Cuvântul libertății”), fostul oficios al PCR (”Înainte”). Publicația “Cuvântul Libertăţii” din Craiova este oficina cuplului de politicieni care conduce PSD Dolj: Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda.

 

 

 Dăncilă a semnat o decizie de eliberare din funcție a lui Răzvan-Horațiu Radu, cel care a fost până acum agent guvernamental, fiind numit în locul său Costin-Radu Canțăr. Acesta va avea rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Noul agent guvernamental este din Craiova și a profesat ca avocat în perioada 2011-2013, fiind suspendat la cerere de către Baroul Dolj. În 2016 a participat la un concurs al Ministerului Afacerilor Externe de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, însă a fost respins la testul grilă. Rezultatul a fost menținut și după contestație, scrie Hotnews.ro.  Însă acest lucru nu-l împiedică să aibă acum rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Va reprezenta România la Curtea de Justiție a UE, la Tribunalul UE și Curtea de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb.

 

 

 Tatăl lui Canțâr este șeful oficiosului PSD din Dolj (”Cuvântul libertății”), fostul oficios al PCR (”Înainte”)

 

 

Fostul agent guvernamental Răzvan Horaţiu Radu a câştigat mai multe procese cu mize majore. Astfel, în 2017, Tribunalul Uniunii Europene a anulat o decizie a Comisiei Europene care ar fi adus României un prejudiciu de 128 de milioane de euro, scrie Comisarul.ro.   

 

 

Mircea Canţăr editează ziarul “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată PSD şi, mai ales, cuplului de politicieni care conduc PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu – Claudiu Manda. De altfel, ziarul este abonat la contracte finanţate de autorităţile locale din bani publici, potrivit declaraţiei de interese, scrie sursa citată. Mama lui Costin-Radu Canțăr a fost judecătoare. El s-a remarcat prin cel mai slab punctaj obținut la Universitatea din Craiova, în cadrul Facultății de Drept, la acordarea burselor doctorale.

 

 

Răzvan-Horaţiu Radu, cel care a fost schimbat - este magistrat de carieră şi a fost numit în ianuarie 2013 agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

 

 

Anterior, în perioada 2011-2012, a îndeplinit funcţia de subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind şi Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene iar în perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

 

 

Răzvan-Horaţiu Radu este doctor al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, specializarea drept penal şi a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror, activând succesiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (ca procuror stagiar), Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22