Dobrev, consilierul USB care a votat cu doua cartele, demisioneaza din toate functiile

Vlad Toma | 05.09.2016

Dumitru Dobrev, consilier USB in Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a anuntat ca va demisiona din toate functiile pe care le detine, dupa ce a fost surprins acum cateva zile ca a votat si in locul lui Nicusor Dan.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut de consilierul USB pe pagina sa de Facebook, fiind confirmat de asemenea de Nicusor Dan, liderul USB.

 

"Luni dimineață îmi depun demisia din funcția de consilier general în CGMB. Îmi pare foarte rău că am afectat imaginea USB şi le cer încă o dată scuze colegilor mei pentru cele întâmplate. De asemenea, luni îmi voi prezenta în scris demisia din funcția de vicepreşedinte USB şi de preşedinte al filialei USB Sector 4", a scris Dobrev pe pagina sa de Facebook.

 

Nicusor Dan a confirmat anuntul facut de consilierul USB: "Dumitru Dobrev îşi va prezenta luni demisia de onoare din Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urma incidentului în care a fost implicat în ultima ședință a Consiliului când a votat cu două cartele. Demisia unui bun jurist este o pierdere pentru grupul de consilieri, dar colegul nostru a înţeles gravitatea gestului său şi că, indiferent de circumstanțele în care el are loc, USR nu va fi niciodată de acord cu un astfel de comportament. Nu vom ezita să ne recunoaștem greşelile pentru că nu vrem să facem politică așa cum au făcut partidele şi politicienii în ultimii 27 de ani. Dumitru Dobrev şi USR îşi cer scuze față de bucureșteni pentru incident și îi asigură că așa ceva nu se va mai repeta. USR este o organizație transparentă și corectă și va rămâne fidelă acestor principii în toată activitatea sa politică", a transmis Nicusor Dan.

 

Dobrev a explicat acum cateva zile cum a ajuns sa voteze si pentru Nicusor Dan: "Spre sfârşitul şedinței de consiliu de joia trecută, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse instituții, în special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizații in CA) şi acum trebuiau votate hotărârile ca atare, prin urmare, un vot formal.

 

Conveniserăm în USB că votăm pentru. La momentul respectiv, Nicuşor ieşise pentru câteva minute din sală, iar votul nu se inchidea, în sensul că în sistemul electronic de vot apăreau 49 de voturi din 50 de prezenți. De la prezidiu se făcea presiune că nu se închide votul. Dintr-un mimetism prostesc, am făcut exact ce văzusem că face în dreapta mea o colegă consilier, de la un alt partid, care votase în locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe înregistrările oficiale, dacă sunt disponibile online). Nu mă scuz şi nu acuz. Trebuia să ştiu că "quod licet Jovi non licet bovi", a transmis Dobrev.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22