Documentele trimise de la București pentru extrădarea lui Ghiță s-ar fi pierdut pe drum

Redactia | 27.03.2018

Documentele cerute de magistrații de Belgrad care judecă cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță nu ar fi ajuns încă, susțin jurnaliștii sârbi. Conform ziarului Danas documentele trimise de la București... s-ar fi pierdut pe drum.

Pe aceeași temă

 

 

Ministrul Tudorel Toader, aflat luni în vizită la Belgrad a declarat la finalul întrevederii cu omologul său că toate actele solicitate de Înalta Curte de la Belgrad au fost trimise încă de pe 9 martie. Cu toate acestea, Jurnaliștii sârbi spun că s-au interesat de traseul acestor acte, iar răspunsul oficial primit de la Înalta Curte din Belgrad a fost că instituția nu le-a primit, transmite Digi24.

 

Judecătorii instanţei supreme din Serbia trebuie să se pronunţe în privinţa cererii de extrădare a lui Ghiţă şi pentru asta au cerut date suplimentare în România.

 

Aflat într-o vizită oficială la Belgrad, ministrul Tudorel Toader afirma că a trimis „lămuririle suplimentare”.

 

„Instanţa a cerut lămuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dânşii. Judecătorii urmează ca, pe baza întregii documentaţii administrate, să se pronunţe cu privire la cererea de extrădare”, a susținut Tudorel Toader.

 

Întrebat cât de lungă va fi procedura până la o decizie privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, Toader a spus că la această întrebare pot răspunde numai judecătorii, nu ministrul Justiţiei.

 

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 şi a fost identificat la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

 

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22