Dodon primește o sacoșă de la Plahotniuc, despre care ex-ambasadorul în România spune că e cu bani

Redactia | 18.05.2020

Iurie Reniță, deputat și fost ambasador al Republicii Moldova în România a publicat o filmare în care Vlad Plahotniuc îi dă o sacoșă președintelui Igor Dodon, despre care spune că ar conține bani.

Pe aceeași temă

„Igor Dodon - Iar umblați cu culioașele?

Vlad Plahotniuc - Eu nu știu cât Costea mi-a dat.

Igor Dodon - Dați lui Costea și mâine îi va da lui Cornel, pentru că eu la cinci zbor și el trebuie să dea salariile.

Plahotniuc către Iaralov - El trebuie să îi dea lui Cornel?

Igor Dodon - Da, ei se vor lămuri între ei”, se menționează în materialul video, publicat de deputaul Iurie Reniță, scrie publicația Agora, din Republica Moldova.

Reniță a anunțat că-l va sesiza pe procurorul general și își îndeamnă colegii din parlament să susțină inițierea procedurii de destituire a șefului statutului din funcție și luarea tuturor măsurilor pentru ca Dodon să răspundă în fața justiției.

Într-o înregistrare mai veche, la începutul conflictului cu Plahotniuc a fost publicată o înregistrare video în care Dodon spune că s-ar putea înțelege cu Federația Rusă să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc. Într-un alt video, șeful statului jonglează cu niște sume de bani. „700-800 pe lună, pentru întreținerea partidului”.

În alte filmări, publicate de Publika.md, Dodon se aude cerând bani „pentru întreținerea partidului”. Plahotniuc îi răspunde că sumele „depășesc cheltuielile noastre”.

În alt video, Igor Dodon ar spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce se semnează acordul de federalizare a țării. „Rușii sunt gata să vă primească la Putin și să scoată toate problemele cu dosarele. Putin în față mi-a zis „sub garanțiile mele personale”. Putin mi-a spus în ochi ieri. Eu nu am motive să nu-l cred pe Putin”, spune Dodon.

În urmă cu o săptămână, președintele Pro Moldova, Andrian Candu a spus că președintele Igor Dodon nu va ajunge să candideze la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

„Ține-te foarte bine, așază-te pe scăunel, că urmează o perioadă foarte interesantă”, s-a adresat deputatul către șeful statului.

La fel, precizăm că la începutul lunii martie curent, parchetul anticorupie a anunțat că încetează ancheta privind finanțarea PSRM, pe motiv că nu au fost identificate tranzacții suspecte ale formațiunii și nici alte probe care ar demonstra ilegalitatea acestora.

Procurorii au stabilit că fapta nu întrunește elementele care ar putea constitui o infracțiune.

Totodată, PA transmite că raportul de audit privind gestiunea financiară a socialiștilor pentru anii 2016-2018 arată că veniturile şi cheltuielile au fost efectuate fără nereguli.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22