Doi copii internati la Spitalul ”Marie Curie” vot fi externati

Silvia Simion | 16.02.2016

Doi dintre copiii internati cu infectii digestive grave la Spitalul de Urgenta pentru copii "Marie Curie" din Bucuresti, la sectia de Nefrologie, vor fi externati marti, a declarat Mihaela Balgradean, seful Sectiei de Nefrologie a spitalului intr-o conferinta de presa.

Pe aceeași temă

 

"Vor pleca acasa cu o situatie net ameliorata", a spus aceasta, precizand ca cei doi copii  nu au avut nevoie de dializa, anunta Hotnews.

 

Ceilalti patru copii internati la Nefrologie "au in continuare nevoie de dializa peritoneala" dar au "o evolutie foarte buna, practic au inceput sa-si reia treptat functia renala", a continuat Mihaela Balgradean.

 

In afara celor sase copii internati la Nefrologie, alti patru sunt la terapie intensiva, a mentionat aceasta.

 

Cazul bebelusilor internati in spitalele din Bucuresti, infectati cu o bacterie care a ucis deja doi dintre ei, este similiar cu o criza medicala care a avut loc in 2011, in Germania, acest fapt fiind mentionat si de catre reprezentantul Ministerului Sanatatii, Dan Strambu, secretar de stat. Acesta a adaugat ca nici in Germania nu s-a descoperit sursa concreta a imbolnavirilor, desi au fost vehiculate mai multe variante la acea vreme, de la castravetii importati din Spania la rosiile importate din Franta si la germeni de grau dintr-o ferma din Germania.

 

 

De aceeasi afectiune sufera si bebelusii internati in tara noastra la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, unde pana acum au murit doi copii.

 

Dan Strambu a declarat ca autoritatile romane vor continua eforturile de a depista sursa imbolnavirii copiilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22