Doi foști foști colaboratori ai lui Grindeanu numiți consilieri la Guvern: Nica și Baranga

Dora Vulcan | 15.02.2017

Premierul Sorin Grindeanu incepe sa numeasca in echipa sa proprie de la Guvern persoane cu care a lucrat in trecut. Marti, Grindeanu a semnat numirea a doi consilieri: Marius Nica - fost ministru al Fondurilor Europene, coleg cu Grindeanu in Guvernul Ponta, si Florin Baranga - seful sau de cabinet cand era Ministru al Comunicatiilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dacă până acum Grindeanu a lucrat cu oamenii lui Dragnea, proveniți dintre cadrele de nădejde ale PSD sau care au lucrat cu fostul ministru Dragnea, miercuri el și-a numit consilieri doi foști colaboratori: Marius Nica - numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului și Florin Baranga -  numit în funcţia de consilier la cabinetul premierului, anunță Hotnews.ro și Puterea.

 

 

 

Marius Nica a fost ministru al Fondurilor Europene în martie-noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, avand o performanta buna in atragerea de fonduri. Prezenta publică discreta, el a absolvit Academia Nationala de Informaţii a SRI in 2003. Apoi a lucrat apoi în Ministerul Apararii, ocupandu-se de prelucrare, analiză şi sinteză a informaţiilor, a fost manager pentru recrutarea de personal şi responsabil cu managementul de risc. Ulterior, a devenit consilier al Rovanei Plumb cand aceasta era europarlamentar. A venit apoi cu Plumb la Ministerul mediului si Ministerul Muncii, fiind secretar general.

 

 

 

Numele lui Nica a fost vehiculat dupa alegerile parlamentare din 2016 ca posibil premier, dar Dragnea a spus in repetate randuri ca nu va ceda functia unei persoane apropiate de serviciile de informatii.

 

 

 

Florin Baranga a fost consilier al lui Grindeanu si seful sau de cabinet cand acesta era ministru pentru Societatea Informațională in Guvernul Ponta. Anterior, a fost colaborator la biroul parlamentar al acestuia din Camera Deputatilor. In declaratia de avere aferenta anului 2014, el aparea ca administrator al firmei de brokeraj in asigurari SC Moni Flor SRL, dar si ca membru in Consiliul de Administratie al Institutului de Cercetare - Dezvoltare in Informatica. 

 

Deciziile premierului au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22