Doi jandarmi cercetati dupa interventia in forta la "marsul Unirii" de duminica

Dora Vulcan | 24.10.2016

„Nu s-au folosit niciunul dintre echipamentele agresive din dotarea jandarmeriei, nu s-au folosit scuturi, bastoane, gaze lacrimogene sau cătușe", a spus ministrul de Interne Dragos Tudorache intr-o conferinta de presa sustinuta luni.

Pe aceeași temă

 

 

 

"A avut loc o imobilizare fizică a doi dintre cei patru organizatori care au fost conduși la Secția 1 de Poliție și abia aici putem discuta de folosire a forței din partea unora dintre jandarmii care au fost implicați în reținerea și conducerea celor doi la secție”, a declarat Dragoș Tudorache, citat de Digi 24.

 

 

 

„Aceste incidente punctuale, modul în care a fost folosită procedura de reținere și de conducere, sunt elementele pentru care eu am cerut deja Jandarmeriei să fie constituită o comisie de cercetare pentru o cercetare disciplinară așa cum prevede legea”, a adăugat ministrul de Interne.

 

 

 

„S-au văzut doi oameni care erau culcați la pământ, din ce spun jandarmii  se culcaseră singuri la pământ și refuzau să fie ridicați și de aceea Jandarmeria a ales să-i ia pe sus (...) E singurul moment în care Jandarmeria a folosit altceva decât dialogul (...)  Voi vrea să facem o cercetare amănunțită pentru a stabili foarte clar modul în care s-a făcut acea intervenție și dacă a fost facută conform procedurilor ”, a precizat Dragoș Tudorache. 

 

 

 

***

 

Jandarmeria arată, în raportul trimis ministrului Afacerilor Interne, că intervenţia din Piaţa Victoriei a fost conform procedurilor, nu a fost în forţă, nu s-au folosit spray-uri şi bastoane, ci s-a format un cordon de ordine pentru a împiedica manifestanţii să blocheze un drum.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22