Doi polițiști gălățeni au refuzat să intervină în ajutorul unei fetițe de 14 ani plină de sânge

Dora Vulcan | 05.08.2019

O anchetă internă a fost demarată la IPJ Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată violată de 14 ani, dintr-un centru de plasament.

Pe aceeași temă

Agenții stau în mașină de poliție, deși în fața lor se afla o fetiță de 14 ani plină de sânge și în stare de șoc.

În imaginile filmate de o internaută apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni care le cer polițiștilor să coboare din mașină și doi angajați ai unei firme de securitate.

Oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda tuturor insistențelor.

Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook, potrivit Mediafax.

Cei doi polițiști filmați la Galați în timp ce refuză să intervină sunt cercetați disciplinar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22