Doi secretari de stat de la Educație oficial în concediu pentru a-și face campanie electorală

Redactia | 14.09.2020

Doi secretari de stat din Ministerul Educației, dintre care unul chiar secretarul responsabil cu învățământul preuniversitar, sunt în concediu pentru a-și promova candidaturile în alegerile locale.

Pe aceeași temă

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care a ezitat să răspundă dacă i-a cerut lui Ludovic Orban demiterea sau înlocuirea celor doi.

În acest timp, mare parte din promisiunile lansate la începutul verii de ministrul Educației rămân neîndeplinite. Biblioteca Școlară Virtuală promisă elevilor și profesorilor chiar de Monica Anisie pentru septembrie 2020 nu există, licitația pentru cele 250.000 de tablete promise a fost ratată, cea mai rapidă licitație din istoria recentă a Ministerului – cea pentru manuale de clasa a VIII-a, lansată încă din decembrie – pare că nu a fost nici ea urmărită îndeaproape de vreun responsabil din Minister, astfel că nu este 100% finalizată și elevii nu au nici toate manualele pe bănci.

Școli care au cerut împărțirea claselor în două, cu predare dimineața și seara, au fost refuzate de inspectorate ca să nu fie nevoie de noi angajări, after school generalizat nu există deși ar fi ajutat școala prin preluarea pe ture a copiilor, numărul de ore de școală nu a fost redus, numărul de elevi la clasă nu a fost micșorat.

Elevi și profesori din București și Sibiu au aflat abia în weekendul dinaintea primei zi de școală cum începe școala în cele două mari orașe, și asta din cauze organizatorice, nu epidemiologice.

„Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment”, a anunțat duminică seară, cu doar câteva ore înainte de începutul școlii, ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă.

Articolul integral, pe Edupedu.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22