Doina Rusu, CNA: Pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărnicia față de șeful PSD

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2019

Membru al CNA, Doina Rusu spune că emisiunile „Viața Satului” cu Liviu Dragnea - special guest star - este cea mai gravă sfidare a legii și va cere ca acest derapaj să fie discutat cu prioritate.

Pe aceeași temă

„Apariţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oară în aceasta campanie electorală, la emisiunea «Viata satului» de la TVR, este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice. După ce în «Viaţa satului» de duminica trecută, prin prezenţa în emisiune a lui Liviu Dragnea şi a lui Petre Daea, TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare şi fără a asigura echidistanta şi pluralismul de opinii, încălcând deliberat legislaţia electorală, acum revine cu aceeaşi încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de şeful partidului de la putere”, a transmis membrul CNA printr-un comunicat de presa.

„Conducerea TVR şi realizatorii emisiunii „iau legea în bătaie de joc când îl invită pe Liviu Dragnea pentru a-şi face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audienţă ale postului public. TVR face jocuri politice care o îndepărtează total de misiunea sa de a servi interesul public şi o transformă în instrumentul PSD”.

Nu este prima dată când emsiunea „Viaţa satului” este folosită în campania electorală, atrage atenția Doina Rusu, „dar de aceasta dată sfidarea legii depăşeşte orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN”.

„Am făcut autosesizare şi săptămâna trecută cu privire la această încălcare, acum voi cere să fie adusă în discuţie cu prioritate pe ordinea de zi”.

Rusu a precizat că articolele încălcate din Decizia 308 privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare sunt:

  • Art. 11 - Emisiunile de promovare electorală vor fi identificate ca atare, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, semnalate prin marcajul „promovare electorală", afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune.

  • Art. 12 - (1) În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii competitorilor electorali nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi.

  • (2) Candidaţii care deţin funcţii publice pot avea intervenţii în direct sau înregistrate şi în alte emisiuni decât cele prevăzute la art. 7, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22