Dorin Cocoș l-a DENUNTAT pe Ioan Niculae. Acesta i-ar fi cerut sprijinul pentru influențarea unor demnitari, in schimbul unui milion de euro (SURSE)

P.c. | 23.07.2015

Pe aceeași temă

Conform unor surse judiciare, Dorin Cocoș l-ar fi denunțat la DNA pe Ioan Niculae, sustinand ca acesta i-ar fi cerut sa il ajute sa influențeze mai multi funcționari publici și demnitari, în perioada 2008 - 2009, pentru a obține subvenții necesare derulării activității firmei sale, relateaza Agerpres.

 

Dorin Cocoș ar fi arătat în denunțul formulat că Niculae i-ar fi cerut sprijin ca aceasta să realizeze influențe asupra unor funcționari publici și demnitari, ce activau în diferite instituții publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte.

 

Potrivit surselor citate, Cocoș ar fi urmat să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

 

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul SC Interagro, într-un dosar in care se inregistreaza un prejudiciu de peste 2 milioane euro. In paralel cu urmărirea penală în cauza de evaziune fiscală și spălare de bani, au rezultat și alte aspecte infracționale similare care au fost conexate la acest dosar în care se fac percheziții la omul de afaceri Ioan Niculae.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22