Dorin Cocos și Gheorghe Stefan au inceput sa DECLARE tot ce stiu. DNA nu va cere prelungirea arestarii lor preventive in dosarul Microsoft

M.b. | 20.02.2015

Pe aceeași temă

Dorin Cocoș și Pinalti (Gheorghe Ștefan, primarul suspendat din Piatra Neamț), inculpați în dosarul Microsoft, ar putea fi eliberați curând din arestul Capitalei și plasați în arest la domiciliu, deoarece procurorii anticorupție au renunțat să ceară prelungirea mandatului din dosarul Microsoft. În cazul lui Cocoș, acesta mai are un mandat și într-unul din dosarele Alinei Bica, astfel încât DNA ar trebui să renunțe la prelungire și în acel caz, pentru a ajunge acasă.

Potrivit unor surse citate de presă, cei doi ar fi decis să facă și ei declarații împotriva unor persoane importante și ar fi fost recompensați în acest fel.

Cocoș este acuzat în acest caz că i-ar fi cerul lui Claudiu Florică, furnizorul de licențe Microsot pentru instituțiile de stat, să-I dea 17 milioane de euro, în schimbul influențării factorilor de decizie implicate în achiziționarea acestor produse.

Fin această sumă, 9 milioane de euro erau destinate lui Cocoș, 4 milioane de euro – pentru Gheorghe Ștefan, iar 2,7 milioane – pentru Gabriel Sandu, ministrul Comunicațiilor din acel moment.

Dorin Cocoș a fost arestat preventiv în 29 octombrie 2014.

Alin Cocoș, confruntat cu Stelian Gheorghe

Tot vineri, la sediul central al DNA a fost adus Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș, arestat în dosarul despăgubirilor de la ANRP, care a fost confruntat cu Stelian Gheorghe, beneficiarul celor 370 de milioane de eli plătite de stat pentru 13 hectare în Plumbuita.

Au mai fost aduși al DNA și Gheorghe Ștefan și Tudor Breaz, omul de încredere al Elenei Udrea și adminsitratorul moșiei deținute de aceasta la Nana, județul Cășărași.Acest caz al despăgubirilor de la ANRP, este al doilea deschis pe numele Alinei Bica (fost șef DIICOT). Rolul lui Alin Cocoș, potrivit procuorilor, ar fi fost să intermedieze mita destinată Alinei Bica. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22