Dorin Cocos a recunoscut toate acuzatiile aduse. Milioane de euro, sprijin politic la ANRP

Tudor Despina | 15.09.2015

Dosarul Bica 1 ia o noua turnura dupa ce omul de afaceri Dorin Cocos a cerut, marti Instantei Supreme sa fie judecat mai rapid prin procedura simplificata. El a recunoscut toate acuzatiile care i-au fost aduse in dosarul retrocedarilor de la ANRP.

Pe aceeași temă

 

"Solicit procedura simplificata. Recunosc toate acuzatiile. Rog sa se tina cont de colaborarea mea cu DNA", a declarat Dorin Cocos in sala de judecata, potrivit Ziare.com.

 

Iar dupa ce judecatorii au insistat ca fostul sot al Elenei Udrea sa dea o declaratie detaliata in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta si dare de mita, Cocos a explicat.

 

"Pe Gheorghe Stelian il stiam din 2006. Ne-am imprietenit dupa mai multe afaceri imobiliare. In 2010, l-am intalnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis ca lucreaza la ANRP. Ulterior, am aflat ca e vicepresedinte. Pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute.I-am promis bani, 2,5 milioane de euro in mai multe transe. I-am promis sprijin politic ca sa ramana in functie. Sergiu Diacomatu a zis ca ma ajuta, dar are nevoie de sustinere. Printr-o cunostinta, am intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean si i-am promis 800.000 euro", a aratat omul de afaceri.

 

Potrivit lui Cocos, Gherghe Stelian mai avea un dosar la ANRP: "Sergiu Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si 5 milioane de euro. Crinutei Dumitrean i-am dat un milion de euro, iar lui Dragos Bogdan 800.000 de euro. Toti banii ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat.Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri. Eu am primit pentru al doilea dosar 8 milioane de euro, ca sa rezolv problema, dar am ramas doar cu 1,2 milioane de euro. (...) Era de notorietate ca la ANRP toti membrii se intelegeau inainte de sedinta. Nu am avut emotii ca vor da vot pozitiv. Toate functiile se dadeau politic", a adaugat acesta.

 

Dorin Cocos a admis in fata instantei ca a cunoscut-o pe Alina Bica in 2013, fara sa vorbeasca cu fosta sefa a DIICOT despre bani sau terenuri.

 

Context

 

Dosarul ANRP o are in centru pe fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, ea fiind acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta presupus savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.De asemenea, au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22