Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, noi audieri in dosarul Microsoft

T.d. | 13.02.2015

Pe aceeași temă

Dorin Cocos si Gheorghe Stefan sunt audiati, vineri, de procurorii DNA. Cei doi sunt arestati preventiv in dosarul Microsoft.

Fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a fost adus la audieri la DNA, la cererea sa. Potrivit unor surse, Dorin Cocoș intenționează să depună un denunț care îl privește pe Vasile Blaga, fost lider al PDL, aflat în prezent în conducerea PNL,  și să denunțe o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție al cărei soț este un avocat celebru, arata Evenimentul Zilei.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Totodată, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile într-un dosar disjuns din cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22