Dorin Marian, inculpat în dosarul în care Tăriceanu ar fi primit mită 800.000 de dolari

Dora Vulcan | 18.06.2019

Dorin Marian este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari de la intermediarul afacerii Microsoft.

Pe aceeași temă

Fost șef al cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu, la data comiterii faptelor, Dorin Marian este acuzat de complicitate la luare de mită.

Alături de el mai este inculpat și Petru Berteanu, administrator al unei societăți comerciale, pentru aceeași acuzație.

Procurorii DNA spun că Berteanu și Dorin Marian au ajutat ”un înalt demnitar” să ceară în 2008 și să și primească, în mai multe tranșe, ”foloase materiale de la reprezentanții unei companii austriece din domeniul IT, în schimbul exercitării atribuțiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea a patru hotărâri de guvern (ce priveau, printre altele, încheierea mai multor acte adiționale la un contract comercial derulat de companie ce avea ca obiect închirierea de către statul român a unor licențe IT).”

În baza acestei înțelegeri, reprezentanții companiei au achitat un comision de 10% din valoarea sumelor încasate de la statul român, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore, spune DNA.


Din foloasele respective, suma de 800.000 USD a fost folosită pentru stingerea unei datorii pe care demnitarul o avea către o firmă, reprezentând contravaloarea unor servicii de consultanță politică, mai spun procurorii DNA.

”În ceea ce privește presupusul autor al infracțiunii, există un impediment legal cu privire la punerea în mișcare a acțiunii penale”, spune DNA fără a spune explicit că, prin votul coaliției, Tăriceanu nu poate fi anchetat penal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22