Dorneanu, despre sesizarea lui Tăriceanu in cazul Belina: Speță complexă și destul de grea

E.b. | 16.11.2017

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale a României, a calificat drept complexă solicitarea lui Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Senatului, de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA în cazul Belina.

Pe aceeași temă

 

Întrebat dacă este o decizie grea, având în vedere că instanța constituțională s-a mai pronunțat pe o speță similară, preşedintele CCR a replicat: "La o asemenea întrebare atât de provocatoare nu vă răspund. Nu cred că m-am pronunțat la o așa o speță și vă rog să vă uitați bine la tot ce am spus, pentru că veți merge în altă parte, la altceva. (...) Mă întrebați de cauza de azi după ce ne vom pronunța. O să vă dau declarațiile de rigoare".

 

Dorneanu a subliniat că este o speță care va fi tratată "cu toată seriozitatea", "complexă și destul de grea", conform Agerpres.

 

El a rugat să fie așteptat rezultatul dezbaterilor, întrebat despre o eventuală amânare pentru aprofundarea cauzei și dacă o hotărâre de Guvern are același regim ca și o ordonanță de urgență.

 

"De ce să anticipez? Stați să vedem rezultatul dezbaterilor, să ascultăm părțile și vă vom spune după deliberări. (...) De ce mă puneți să fac aprecieri prin care să anticipez oarecum soluția? De ce mă puneți în situația voită, încercată de a greși? (...) Puteți să asistați la dezbaterile din plen și la sfârșit (...) vom lua o hotărâre în funcție de rezultatul lor. O să primiți și un comunicat și eventuale declarații", a afirmat Valer Doreneanu.

 

Potrivit acestuia, nu contează faptul că pentru susținerea sesizării va pleda personal ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a adăugat că oricine putea să reprezinte Guvernul.

 

Anterior, ministrul Toader anunțase că a primit delegare de la premierul Mihai Tudose pentru a pleda la CCR în acest caz.

 

"Nu îmi plac jocurile la Loto și de aceea nici nu îmi plac anticipările pe care le căutați provocator ca să mă prindeți cumva în ofsaid", a spus Dorneanu.

 

Valer Dorneanu a mai  precizat la iesirea de la sedinta ca au absentat azi doi magistrati constitutionali, iar acestia nu vor participa nici la deliberarile si votul de saptamana viitoare in acest caz. In transmisia video a sedintei se poate vedea ca lipseau judecatorii Maya Teodoroiu si Stefan Minea (amandoi numiti de Parlament).

 

Curtea Constituțională a României a discută joi cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a județului Teleorman

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22