Dorneanu refuză să comenteze declarația șefei Curții Supreme despre discuția pe întuneric

Redactia | 13.02.2019

Nu fac niciun comentariu la declaraţii pe care le-ar fi dat doamna Tarcea”, a spus președintele CCR despre declarațiile șefei Curții Supreme privind discuția pe întuneric.

Pe aceeași temă

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, a declarat miercuri că i-a trimis să citească soluţia pe toţi cei care l-au întrebat despre justificarea deciziei CCR privind completurile de cinci judecători de la Instanţa supremă.

„Eu nu comentez ce au declarat personalităţi publice, mai ales dintre acelea care ocupă funcţii importante şi pe care eu le respect. Singura precizare pe care vreau să o fac în legătură cu tema discuţiei şi de la care a plecat se pare declaraţia şi anume completurile de cinci (judecători - n.r.) - oricine m-a întrebat înainte, după despre justificarea deciziei noastre i-am trimis să citească decizia şi am zis că nu are niciun rost să fac eu alte argumente, alte justificări şi alte comentarii. Orice comentariu cu privire la completul de cinci le găsiţi în decizia Curţii. Nu fac niciun comentariu la declaraţii pe care le-ar fi dat doamna Tarcea”, a spus Dorneanu, citat de Agerpres, cu privire la declaraţiile preşedintelui Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, care a afirmat că a discutat „pe întuneric” cu preşedintele CCR despre decizia privind completurile de cinci judecători şi că a fost pusă să-şi lase telefonul în anticameră, Dorneanu a răspuns:

Tarcea a spus că a avut o discuție cu Dorneanu despre decizia dată de CCR în cazul completurilor de cinci după ce s-a constatat conflictul juridic de natură constituţională, dar şi cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de cinci judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunţat decizia prin care s-a constatat conflictul juridic de constituţionalitate. Singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum e că am fost pusă să-mi ţin telefonul în anticameră, iar discuţia s-a purtat pe întuneric. Atât de întuneric, încât, la final, am luat haina domnului Dorneanu pe mine. Iar discuţia cu domnul Ciorbea a fost foarte recentă şi a vizat completele de trei judecători. Amănunte... altă dată", a declarat şefa Instanţei supreme, la sediul CSM.

Întrebată ce temă a avut discuţia cu Dorneanu, Tarcea a spus: „O justificare a deciziei pronunţate pe completurile de cinci judecători. Decizia lor”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22