Dosar penal după accidentul de pe A2. Trei morţi, 57 de răniţi. Nu se ştiu încă vinovaţii

E.b. | 05.11.2016

Poliţiştii de la Brigada de Autostrăzi şi Misiuni Speciale a IGPR şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după accidentul de pe Autostrada A2

Pe aceeași temă

 
  

În urma accidentului, trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite, conform News.ro.

 

În cadrul investigaţiei penale urmează ca anchetatorii să stabilească dinamica accidentului şi să fie audiate persoanele implicate şi martorii care au văzut ce s-a întâmplat sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, spune Liliana Bănescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu.

 

„Se fac verificări sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni în formă agravantă, respectiv ucidere din culpă în formă agravantă întrucât sunt trei persoane decedate. De asemenea, pentru vătămare corporală din culpă, reţinută tot în formă agravantă întrucât sunt 29 de victime rănite mai grav. Se efectuează încă cercetarea la faţa locului întrucât e un număr mare de maşini implicate. Cei trei decedaţi sunt transportaţi la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi în vederea efecuării necropsiei”, a declarat Liliana Bănescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu, conform News.ro.

 

Procurorul a confirmat şi că anchetatorii verifică ipoteza potrivit căreia una dintre maşini a ieşit din parcarea autostrăzii fără să se asigure însă se va şti cu certitudine dacă lucrurile au stat aşa în urma investigaţiilor.

 

În urma accidentului de sâmbătă dimineaţă de pe Autostrada A2, 13 victime au fost transportate la Spitalele de urgenţă „Bagdasar Arseni”, 11 la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, cinci la Spitalul de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, cinci la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru la Spitalul „Elias”, şi trei la Spitalul „Sf. Ioan”, toate din Capitală, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

O parte dintre cele 41 de victime transportate la spital ajunseseră iniţial la Spitalul din oraşul Lehliu însă medicii au luat decizia, în urma triajului, să fie transferaţi la Bucureşti.

 

Personalul de intervenţie trimis de la fata locului a fost format din opt ofiţeri ISU, 86 de subofiţeri, nouă medici şi 22 de asistenti, mai arată oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi spune că, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe Autostrada A2, sunt 60 de victime dintre care trei sunt decedate, fiind, în total, 29 de maşini implicate, un bilanţ final urmând să fie comunicat la terminarea intervenţiei.

 

„În acest moment au fost implicate un număr de 29 de autovehicule. Victime, totalul lor, a fost de 60 dintre care trei, decedate. 16 dintre victime au fost evaluate şi au refuzat transportul către unităţile spitaliceşti. 41 de persoane au fost transportate către spitalele din zonă. Planul roşu l-am activat la propunere inspectorului şef care, de îndată, m-a anunţat despre producerea accidentului”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi prezent la locul accidentului.

 

Poliţiştii fac, sâmbătă măsurători astfel încât să stabilească toată dinamica accidentului.

 

„În acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetări a rezultat faptul că motivul principală pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la condiţiile meteo rutiere. O ceaţă foarte densă, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-şef George Grigore, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

 

Una dintre ipotezele anchetei este că o maşină a ieşit din parcarea de la kilometrul 67 fără ca şoferul să se asigure. Grigore mai spune că accidentul de sâmbătă este cel mai grav eveniment rutier care s-a produs vreodată pe Autostrada Soarelui.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22