Dosar penal pe numele fostul ofițer MAI cu coronavirus, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2020

Fostul ofițer de poliție internat la spitalul MAI „Dimitrie Gerota” diagnosticat cu Covid-19 și care a infectat alte 5 persoane, s-a ales cu dosar penal pentru că a ascuns că a fost plecat în Israel.

Pe aceeași temă

Fostul ofițer al Ministerului de Interne care era internat la spitalul Gerota, depistat pozitiv la testul pentru infecție cu coronavirus, nu a spus că a călătorit în străinătate, nu s-a izolat la domiciliu, a intrat în contact cu peste 120 de persoane și și-a infectat familia – între care nora însărcinată și nepotul de 3 ani – și alți oameni. Până acum sunt confirmate cinci cazuri care au contractat virusul de la el.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art 352 CP.”, anunță Grupul de comunicare strategică.

Articolul 352 din Codul Penal prevede:

  1. Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

  2. Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

După confirmarea diagnosticului în cazul său, Spitalul Gerota a intrat în carantină.

Bărbatul a fost șef la două poliții de sector și apoi director al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și s-a pensionat în 2015.

După ce a fost pensionat, s-a angajat la ADP sector 4. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta a împărțit mărțișoare în 2 martie la colegele sale de la Amenajarea Domeniului Public sector 4. În prezent, sediul ADP Sector 4 este închis, după ce bărbatul a intrat în contact cu peste 120 de persoane.

El s-ar fi simțit rău și a mers la spital în 3 martie, a doua s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital și a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus.

Ca urmare a cazurilor de coronavirus confirmate sau a celor suspecte, primarul Captalei, Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că a a suspendat activitatea biroului de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Generale până în 22 martie, din cauză că o angajată a biroului a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Femeia a fost în excursie în Israel împreună cu fostul ofițer.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22