Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea subprefectului de Sălaj, Virgil Țurcaș

L. G. | 21.06.2022

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului din Sălaj soldat cu decesul subprefectului Virgil Țurcaș.

Pe aceeași temă

Incidentul grav a avut loc marți în localitatea Hurez, comuna Hororatu Crasnei, când o rafală de vânt a pus la pământ acoperișul unui foișor.

O persoană este internată în spital cu fractură de membru inferior, iar alte două au primit îngrijiri la fața locului din partea echipajelor de intervenție. Subprefectul a decedat după mai multe manevre de resuscitare, înainte să fie transportat cu elicopterul la UPU, echipajul TIM declarând decesul la ora 15.45.

”Astăzi, 21 iunie, în jurul amiezii, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost solicitați să intervină în localitatea Hurez, comuna Hororatu Crasnei, unde două persoane au fost rănite în urma prăbușirii unui foișor. La fața locului au intervenit echipaje de poliție, ambulanță și SMURD, stabilindu-se faptul că, patru persoane au fost rănite.

Una dintre acestea, un bărbat, de 52 de ani, din Zalău a fost rănită grav. În ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a putut fi stabilizat, fiind declarat decesul. Ceilalți trei bărbați, cu vârste cuprinse între 55 și 57 de ani, doi din municipiul Zalău și unul din comuna Cizer, au suferit leziuni ușoare, doar unul dintre aceștia fiind transportat la o unitate medicală, pentru investigații de specialitate.

Polițiștii continuă cercetările pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, sub suparvegherea unității de parchet competente, în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Biroul de presă al IPJ Sălaj.

ITM Sălaj a anunțat, de asemenea, că va demara o anchetă în condițiile în care mulți dintre cei prezenți la Hurez erau în interes de serviciu.

La întâlnire au participat angajați ai Instituției Prefectului, ai Consiliului Județean – inclusiv vicepreședintele Claudiu Bârsan și secretarul Județului, Cosmin Vlaicu, directorul Ecodes, fostul prefect Alexandru Vegh, primarul comunei Horoatu Crasnei, primarul comunei Cizer.

Potrivit informărilor oficiale, aceștia au avut la Hurez, comuna Horoatu Crasnei o ședință privind gestionarea deșeurilor. Incidentul s-a produs pe o proprietate privată a unui localnic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22