Dosar penal și percheziții la locuința unui manelist în videoclipul căruia apare un leu plin de răni

Redactia | 25.11.2020

Polițiștii fac miercuri dimineață percheziții la locuința cântărețului de manele Dani Mocanu, în al cărui videoclip a apărut un leu rănit.

Pe aceeași temă

Polițiștii au descins la trei adrese din Ilfov și Argeș.

Astfel, au loc percheziții acasă la Dani Mocanu, la locuința persoanei care a filmat videoclipul și la sediul unui studio din Ilfov.

Cântărețul de manele Dani Mocanu a lansat un videoclip în care apare un leu plin de răni, iar imaginile au dus la un val de indignare pe internet.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, polițiștii argeșeni au anunțat deschiderea unui dosar penal, în care se fac verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat.

Verificările au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele, respectiv identificarea și audierea tuturor persoanelor implicate, precum și verificarea asigurării condițiilor de asistență medicală, îngrijire și adăpost pentru animalul din filmare.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoștință următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, transmite IPJ Argeș.

Videoclipul are peste 4,3 milioane de vizualizări și a stârnit un val de critici.

Manelistul Dani Mocanu riscă un dosar penal după ce a apărut într-un videoclip alături de un leu. În imagini se vede că animalul este rănit la spate, dar și în zona membrelor inferioare.

Incidentul a fost sancționat de internauți care le-au cerut autorităților să intervină de urgență. În paralel au fost formulate mai multe plângeri către Poliție și Garda Națională de Mediu.

Manelistul nu este la prima ciocnire cu polițiștii. El mai are un dosar penal pentru proxenetism și trafic de persoane.

Dani Mocanu a răspuns celor care s-au arătat revoltați, într-un video postat pe YouTube.

El spune că animalul a fost tratat „ca un bebeluş” și i s-a oferit „tot ce şi-ar putea dori vreodată un animal”. În plus, cântărețul povestește că pentru acest videoclip felina a avut parte şi de „machiaj profesional”, pentru a arăta cât mai „fioros”, numai că rănile din postare nu-l fac deloc fioros ci arată un organism în degradare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22