Dosarul Alina Bica. DNA: Terenul lui Gheorghe Stelian este MAI SCUMP decat un conac in MANHATTAN

T.d. | 15.12.2014

Pe aceeași temă

Terenul cu care a fost despagubit omul de afaceri Gheorghe Stelian a fost evaluat la o suma mai mare decat un conac cu 18 camere din Manhattan, New York. Informatia apare in rechizitoriul procurorilor DNA din dosarul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, potrivit Ziare.com.

Comparatia este facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in contextul in care omul de afaceri Gheorgeh Stelian a fost despagubit cu 89 milioane euro pentru un teren agricol de 13 hectare din Bucuresti, de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Terenul a fost supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, au aratat procurorii.

Anchetatorii noteaza, in actul de sesizare a instantei, ca un conac cu 18 camere in Manhattan costa 14,95 milioane dolari in 2008, cand piata imobiliara era la un nivel foarte ridicat in intreaga lume.

Tot in rechizitoriul procurorilor este redata si declaratia unui fost consilier ANRP, care sustine ca l-a "vazut pe Alin Cocos in cadrul institutiei in biroul lui Diacomatu Sergiu Ionut, unde statea cu picioarele pe masa, precum si faptul ca a aflat ca Alin Cocos este beneficiar al unor dosare de despagubire".
 

Alina Bica, trimisa in judecata

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost trimisa in judecata, luni, de DNA, ea fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubirea pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Procurorii anticoruptie au trimis in fata instantei mai multe persoane care au facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), intre care si Alina Bica, arestata preventiv in acest dosar.

Astfel, in acest dosar au fost trimisi in judecata si Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP si sefa a Comisiei Centrale de Despagubiri, fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, fost vicepresedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, si Lacramioara Alexandru.

Toti cei opt sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, conchide sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22