Dosarul ANRP. Alin Cocos admite vina si face declaratii impotriva tatalui sau, Dorin

Tudor Despina | 09.10.2015

Dosarul retrocedarilor de la ANRP cunoaste noi evolutii, dupa ce Alin Cocos a admis in fata instantei ca implicarea sa in cauza a avut loc la cererea tatalui sau, Dorin Cocos.

Pe aceeași temă

 

Audiat vineri in fata judecatorilor de la Inalta Curte, Alin Cocos a explicat cum a decurs vanzarea unui teren din Snagov, teren pentru care a ajuns in instanta. El a recunoscut ca tatal sau, Dorin Cocos, i-a spus sa vanda terenul la jumatate de pret. Alin Cocos a stat la ICCJ aproximativ trei sferturi de ora.

 

El a recunoscut toate faptele de care e acuzat, strategie adoptata si de tatal sau in fata instantei.

 

"La inceput de 2013 m-am zbatut printre cunostinte sa il vand (terenul - n.r.). Am prezentat terenul prietenilor mei, inclusiv lui Gheorghe Stelian, Sergiu Diacomatu si Georgian Surdu ori Ionut Mihailescu. Nimeni nu l-a vrut. Mihailescu mi-a cerut copii ale actelor, ca sa ma ajute in promovare la cunostinte.

 

Am cerut circa 200.000 de euro, sa-mi scot macar cheltuiala. Dupa nu foarte mult timp, mi-a zis ca ar vrea sa-l cumpere el, impreuna cu cativa prieteni printre care si Alina.La una dintre intalniri a venit si tata, iar Mihailescu a adus vorba de teren, dar a zis ca are doar 100.000 de euro. A subliniat, totusi, in fata tatalui meu, ca printre cumparatori se afla si Alina Bica. Tata i-a spus ca nu e o problema, si ca il vindem cu 100.000.

 

Dupa ce a plecat Mihailescu, l-am intrebat pe tata de ce a facut asta. Tata mi-a spus ca are o obligatie fata de Alina Bica de cand era la ANRP. Pe moment nu mi-a spus despre ce e vorba, dar am aflat apoi tot de la el ca era in legatura cu despagubirea lui Gheorghe Stelian", a aratat Alin Cocos in declaratia data in fata instantei, potrivit Ziare.com.

 

In dosarul ANRP este judecata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica, fiind suspectata de fapte de coruptie in legatura cu retrocedarea unor terenuri. De altfel, declaratia lui Alin Cocos confirma ceea ce a spus si tatal sau, Dorin.

 

Dorin Cocos recunoaste tot

 

La 15 Septembrie, Dorin Cocos a cerut Instantei Supreme sa fie judecat rapid prin procedura simplificata, dupa ce a recunoscut toate acuzatiile care i-au fost aduse in dosarul ANRP.

 

"Solicit procedura simplificata. Recunosc toate acuzatiile. Rog sa se tina cont de colaborarea mea cu DNA", a declarat Dorin Cocos in sala de judecata.

 

Iar dupa ce judecatorii au insistat ca fostul sot al Elenei Udrea sa dea o declaratie detaliata in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta si dare de mita, Cocos a explicat:

 

"Pe Gheorghe Stelian il stiam din 2006. Ne-am imprietenit dupa mai multe afaceri imobiliare. In 2010, l-am intalnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis ca lucreaza la ANRP. Ulterior, am aflat ca e vicepresedinte. Pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute.

 

I-am promis bani, 2,5 milioane de euro in mai multe transe. I-am promis sprijin politic ca sa ramana in functie. Sergiu Diacomatu a zis ca ma ajuta, dar are nevoie de sustinere. Printr-o cunostinta, am intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean si i-am promis 800.000 euro", a aratat omul de afaceri.

 

Context

 

Dosarul ANRP o are in centru pe fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, ea fiind acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta presupus savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

 

In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

 

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22