Dosarul Caracal preluat la DIICOT central care se ocupă de rețele de trafic și nu de cazuri de omor

Dora Vulcan | 01.08.2019

Deși inițial s-a vorbit de cel puțin un caz de omor, prin chiar vocea adjunctului DIICOT, procurorul Giorgiana Hosu, dosarul Caracal va fi preluat de DIICOT central și nu de Parchetul General.

Pe aceeași temă

Decizia a fost confirmată oficial de purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime care a motivat preluarea dosarului prin ”emoția publică generală creată în zonă”.

Cu toate acestea, în dosar a fost deja inculpat Gheorghe Dincă, pentru cel puțin un caz de omor, după ce Alexandra Măceșanu, de 15 ani a sunat joia trecută la 112 reclamând că este ținută captivă și că a fost violată de acesta, fără să-i poată da și identitatea.

După o serie de bâlbe ale dispecerilor și polițiștilor de la 112, casa lui Gheorghe Dincă a fost înconjurată joi seara iar vineri în zori a fost percheziționată, constatându-se lipsa Alexandrei din imobil. În anchetă, Dincă a declarat că a omorât-o. Chiar adjunctul DIICOT central, procurorul Giorgiana Hosu, a relatat într-o conferință de presă susținută duminică seara condițiile în care Alexandra și-ar fi găsit sfârșitul, omorâtă de Gheorghe Dincă.

Cu toate acestea, miercuri dosarul a fost preluat de DIICOT central, motivând că dosarul ar fi fost deschis pentru dispariția, în urmă cu trei luni, a Luizei Melencu, o tânără de 18 ani din zonă pentru dispariția căreia ar fi fost suspectat tot Gheorghe Dincă.

După ce procurorii care au instrumentat atât descinderea la casa lui Dincă cât și dosarul dispariției Luizei au ajuns pe mâna Inspecției Judiciare și a Secției Speciale, DIICOT local a preluat cazul.

Șeful DIICOT central, Felix Bănilă, a spus miercuri că există dubii privind arderea cadavrului Alexandrei în curtea casei lui Bănilă și că nu sunt încă gata analizele ADN făcute probelor prelevate din casa acestuia pentru a stabili cu precizie dacă fata sau fetele ar fi fost omorâte în casa acestuia.

De asemenea, el a spus că nu se va face nici percheziția în gropile astupate cu ciment din curtea acestuia până când Dincă nu se întoarce de la București unde specialiștii IML îl expertizează psihiatric.

Orice pistă este luată în calcul, iar anchetatorii lucrează inclusiv la varianta ca Luiza și Alexandra să mai fie încă în viață. Bănilă a spus că ambele adolescente sunt căutate internațional.

„Se pare că a acționat singur, însă nu neglijăm existența unei rețele de prostituție și a unor complici”, a spus Bănilă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22