Dosarul care ar viza-o pe Adina Florea, în lucru la subalternii ei de la secția specială

Redactia | 23.10.2018

Dosarul protocolului clasificat încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) din decembrie 2016, făcut public de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost declinat zilele trecute de Parchetul general la DIICOT, au confirmat pentru G4Media.ro surse judiciare convergente.

Pe aceeași temă

 

 

 DIICOT avea deja un dosar deschis la sesizarea SRI pentru divulgarea informaţiilor secrete de stat (articolul 303 din Codul penal) în legătură cu publicarea de către Darius Vâlcov a protocolului din 2016 de colaborare între SRI şi Parchetul General, în vreme ce Parchetul General (PG) avea un dosar penal pentru neglijenţă în păstrarea informaţiilor secrete de stat (articolul 305 din Codul penal). Diferența constă în faptul că Divulgarea informaţiilor secrete de stat se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, în vreme ce neglijenţa în păstrarea informaţiilor secrete de stat, cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

 

Dosarul de la DIICOT va fi predat însă nou-înființatei Secții pentru magistrați, au explicat sursele G4Media.ro, ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor aduse legilor Justiţiei, ceea ce înseamnă că Adina Florea, devenită astăzi adjuncta Secţiei pentru anchetarea magistraţilor, ar putea fi investigată chiar de subalternii săi.

 

Tudorel Toader a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat însă negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul CSM este consultativ.

 

Este așteptată decizia președintelui Klaus Iohannis, care a dat de înțeles zilele trecute că lupta anticorupție va regresa dacă propunerea făcută de Tudorel Toader se va materializa.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22