Dosarul Chiliman. Numele lui Crin Antonescu apare in stenograme: I-am dat 150.000 de euro. Ce mai vrea?

T.d. | 19.06.2015

Pe aceeași temă

Numele fostului lider PNL Crin Antonescu apare in dosarul primarului Andrei Chiliman. Potrivit stenogramelor, Vlad Moisescu vorbeste cu omul de afaceri Adrian Semcu despre suma de 150.000 de euro pe care i-ar fi dat-o lui Antonescu in campania electorala.

“Ce mai vrea, nu-i ajunge”, a fost replica surprinsa de procurori in interceptari, potrivit Stiri pe surse.

Astfel, Adrian Semcu – directorul SC Hidro Prahova, urmarit penal in dosar - a spus: "Nu ţii minte… aşa…" Zic: "Ce, mă?" Zic: „N-am…" Îţi dai seama, mă, la câte cunoştinţe am… dacă el merge şi spune treaba asta, lumea îl crede, zice: "Împarte ăsta…" Păi dacă mi-a zis că în campanie… „Dă-l în p... mea şi pe Crin! Nu i-am dat 150 de mii de euro în campanie!? I-ajunge!"

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată, anunță un comunicat al DNA.

Dosarul a fost disjuns din cel al lui Iulian Herțanu, cumnatul premierul Victor Ponta, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Alături de Chiliman au mai fost puși sub urmărire penală, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și complicitate la sau trafic de influență, Vlad Moisescu, Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local la Sectorul 1).

CITESTE SI: STENOGRAME. Parte din mita luata de Chiliman a ajuns la firmele lui Sebastian Ghita si la Romania Tv

Cei patru ar fi primit, numai de la două firme, o sumă de aproape 39 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 10 milioane de euro, ținând cont că această grupare infracțională și-ar fi început activitatea încă din 2004, când Chiliman a câștigat primul mandat de primar.

Toți cei patru vor fi prezentați vineri la tribunalul Prahova, cu cerere pentru aprobarea unui mandat de arestare preventivă pe 30 de zile.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22