Dosarul Lukoil: Cei sase inculpati raman sub control judiciar

T.d. | 05.08.2015

Pe aceeași temă

Magistratii au decis pastrarea masurii controlului judiciar fata de cei sase inculpati persoane fizice trimisi in judecata in dosarul Petrotel-Lukoil.

In cazul a trei dintre ei, instanta a decis inlocuirea interdictiei de a parasi Bucurestiul si judetul Ilfov cu cea de a nu parasi teritoriul tarii, potrivit Agerpres.

Decizia nu e definitiva si poate fi contestata in 48 de ore de la comunicare.

Tribunalul Prahova a respins, marti, cererile inculpatilor de revocare a masurii controlului judiciar si a dispus mentinerea masurii pentru 60 de zile, incepand din 4 august pana in 2 octombrie inclusiv.

Luni, procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au dispus trimiterea in judecata a opt inculpati in dosarul de evaziune Petrotel-Lukoil, cu un prejudiciu de aproape doua miliarde de euro. E vorba despre sase persoane fizice si doua juridice.

Astfel, cetateanul rus Andrey Bogdanov a fost trimis in judecata din calitatea de director general al Petrotel Lukoil Ploiesti si membri in Consiliul de Administratie (CA) al societatii. El este acuzat de folosirea cu rea credinta a capitalului societatii si de spalare de bani.

Au mai fost trimisi in judecata si Alexey Voinstev – director general adjunct in societea ploiesteana -, el fiind acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii, dar si directorul general adjunct la Petrotel Lukoil Ploiesti Olga Kuzina, sub acuzatia de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani.

In fata instantei de judecata merg si: Andrei Rata, cetatean moldovean, pentru folosirea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani, Dan Danulescu, pentru complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani si Dorel Dutu, acuzat de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani.

Cele doua persoane juridice sunt SC Petrotel Lukoil Ploiesti si SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22