Dosarul procurorului general Lazăr în care contestă revocarea sa se mută la Curtea de Apel București

Redactia | 27.11.2018

Curtea de Apel Alba Iulia a decis ca dosarul lui Augustin Lazăr, care cere suspendare procedurii de revocare a sa din funcția de Procuror General, să se judece la Curtea de Apel București.

Pe aceeași temă

Prin această decizie Curtea a admis cererea prin care Ministerul Justiției dorea ca dosarul să se judece la Curtea de Apel București.

Augustin Lazar nu a fost prezent el fiind reprezentat de avocatul Ovidiu Podaru, iar Ministerul Justiției de către consilierul juridic Alexandru Stan.

A fost judecată invocarea excepției de necompetență teritorială a Curții de Apel Alba Iulia de a judeca dosarul, de către reprezentantul Ministerului Justiției.

Consilierul Juridic în pledoaria sa a punctat că litigiul nu este între persoane fizice, Augustin Lazăr și Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ci între 2 persoane juridice, Procurorul General al României și Ministerul Justiției.

În acest fel Alexandru Stan, a încercat să demonstreze că instanța la care trebuie judecată cererea de suspendare a procedurii de revocare este Curtea de Apel București, deoarece adresa instituției pe care reclamantul o conduce este la București nu la Alba Iulia.

Avocatul lui Augustin Lazăr, în replică a subliniat că în litigul actual este stipulat clar cine sunt părțile: reclamant persoană fizică Augustin Lazăr și pârât Ministerul Justiției.

Prin acest fel acesta a făcut diferența între domiciliul unei persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

Tudorel Toader exultă

Ministrul Toader a salutat pe Facebook decizia de strămutare a procesului:

”Instanta de contencios administrativ a declinat competenta solutionarii actiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului catre instanta din capitala. Oare autorul plangerii chiar nu cunostea regulile de competenta sau pur si simplu a vrut sa mai traga de timp?” a scris Toader pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22