Dovada că documentul de campanie al lui Cîțu a fost elaborat la guvern, de o consilieră de stat

Laurentiu Gheorghe | 20.07.2021

Premierul Cîțu nu mai poate nega că nu știe de documentul destinat propriei campanii la șefia PNL, cu antetul guvernului României și semnătura electronică a Mioarei Costin, consilier de stat.

Pe aceeași temă

Semnătura electronică a documentului Word aparține Mioarei Costin, consilier la Cancelaria Prim-ministrului, care l-a creat în data de 16 iulie, ora 20:54, în sediul guvernului. Mioara Costin a fost numită în funcție de către Florin Cîțu la data de 22 aprilie.

Documentul de campanie al premierului Florin Cîțu înscris în cursa pentru șefia PNL, conține punctajul destinat partidului, are antetul guvernului cu mențiunea „Cancelaria Prim-ministrului – Consilier de Stat” și este intitulat „linii de comunicare pentru liderii PNL”.

În ciuda dovezilor evidente, premierul Cîțu a negat marți orice legătură cu documentul trimis de un consilier guvernamental, cu antetul guvernului, către liderii de partid. El a spus că nu cunoaște documentul, că nu l-a văzut, că nu a fost înregistrat la cancelaria premierului și a pus la îndoială autenticitatea lui. Invitat să comenteze declarația lui Ludovic Orban, care a cerut plecarea sa de la guvern, Cîțu a spus că ”dl. Orban trebuie să vină cu dovezi că e adevărat. Cine spune că sunt documente reale, să vină cu dovezi, să demonstreze”.

Întrebat în mod repetat de ziariști, timp de aproape zece minute, despre acest document, Cîțu a spus de mai multe ori că oricine lansează acuzații trebuie să demonstreze că documentul e real. Chiar și după ce ziariști au spus că documentul are semnătură și antet, Cîțu a continuat să nege orice implicare, spunând că ”sunt mai multe documente cu propuneri. Nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat. Cine spune că este un document adevărat să vină cu probe. Nu am văzut acest document. Nu știu acest document, nu știu ce e cu el. Nu am știut de acest document”.

Întrebat de ziariști care e diferența între comportamentul lui Liviu Dragnea, care a folosit la partid două angajate de la Direcția județeană a copilului Teleorman, și el însuși, Florin Cîțu a respins orice asemănare.

”Eu singur îmi fac campania, eu îmi fac mesajele, eu scriu singur mesajele. Eu am verificat, nu există așa ceva, nu a fost înregistrat la cancelaria mea, nu a fost semnat”, a mai spus Cîțu.

Contracandidatul premierului la șefia PNL, actualul lider al partidului, Ludovic Orban, nu a ratat ocazia de a-l ataca dur pe premier pentru documentul de partid scurs de la Palatul Victoria. Este prima oară când Orban cere demisia lui Florin Cîțu pentru utilizarea resurselor umane și tehnice ale statului în propriul interes de partid.

„Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a spus marți Ludovic Orban la Ploiești.

G4Media.ro a publicat duminică un document trimis de la Guvern, cu antetul Guvernului, către activul de partid. În document era expusă o strategie de imagine pentru promovarea lui Florin Cîțu. În plus, documentul le cerea membrilor de partid informații compromițătoare despre Ludovic Orban pentru a fi scurse în presă.

Și Marcel Ciolacu, șeful PSD, a comparat cazul documentului din PNL cu cel al lu Liviu Dragnea. ”Dubla măsură aplicată de autoritățile statului nu poate continua. E o confuzie totală în ce se numește act de guvernare”, a spus luni Ciolacu la RTV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22