Dragnea a colaborat cu statul paralel: a semnat in 2014 un protocol cu SRI

Redactia | 20.07.2018

Ministerul Dezvoltării a încheiat cu Serviciul Român de Informații nu mai puțin de patru protocoale de colaborare secrete, inclusiv în anul 2014, când ministru al dezvoltării regionale era actualul lider PSD Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

 

 

Informația, difuzată de G4Media.ro, reiese dintr-un răspuns oficial furnizat chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus în prezent de Paul Stănescu. Din răspunsul transmis de MDRAP rezultă că la minister au fost semnate protocoale cu SRI în 2007, 2008, 2012 și 2014. Dragnea a condus ministerul în perioada 21 decembrie 2012 - 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcție de Sevil Shhaideh.

 

G4Media.ro amintește, în context, și ce afirma Liviu Dragnea despre protocoalele cu SRI: „Acele protocoale secrete de fapt reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică care a fost construit în România. Eu ştiu, eu am trăit înainte de '89 şi atunci era fosta Securitate care făcea cercetări penale. Acele protocoale au creat baza ca SRI să se apropie de ideea de cercetări penale”.

 

G4Media.ro punctează totodată că protocolul cu SRI a fost semnat în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, când Klaus Iohannis a câștigat competiția cu Victor Ponta. Pe atunci, Dragnea era președinte executiv la PSD și era cel care conducea deja de facto partidul și ținea legătura cu baronii.

 

Primul care a dezvăluit în spațiul public că Liviu Dragnea ar fi semnat un protocol cu SRI a fost deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu. Acesta a cerut pe 18 iunie, într-un comunicat, ca SRI și Ministerul Dezvoltării să facă public acest protocol.

 

De altfel, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control SRI, a declarat pentru G4Media.ro că a avut în mână protocolul cu SRI semnat de Liviu Dragnea în 2014 și acuză PSD de dublu discurs.

 

Pe data de 19 iunie, un cetățean (conform G4Media, o cititoare a publicației, pe nume Andreea Druguș) a solicitat în baza Legii 544 Ministerului Dezvoltării să comunice „dacă a avut sau are protocol secret semnat cu SRI, STS, SIE, ICCJ, DNA etc” și în ce an au fost semnate. Ministerul Dezvoltării i-a trimis răspunsul oficial miercuri, 18 iulie, la expirarea termenului legal de răspuns.

 

Ministerul Dezvoltării a refuzat însă să pună la dispoziție textul protocoalelor, invocând faptul că ele sunt secrete de serviciu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22