Dragnea, atac în Parlament la premierul Grindeanu şi la minstrul Finanţelor: L-au ofensat

E.b. | 07.06.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a criticat, de la tribuna Camerei Deputaţilor, pe premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru că au absentat de la dezbaterea şi votul Legii salarizării.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a spus că „își cere scuze”, ca președinte al partidului, pentru că Viorel Ștefan, ministrul de Finanțe, nu a fost prezent în Parlament pentru votul pe Legea salarizării bugetarilor. 

 

Totodată, Dragnea l-a criticat și pe premierul sorin Grindeanu pentru că a lipsit de la vot.

 

E o problemă faptul că azi Ministrul de Finanțe nu a venit în Parlament să susțină această lege, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru și să-mi cer scuze ca președinte al PSD că nu a venit. E o problemă pe care o vom regla în interior”, a spus Liviu Dragnea de la tribuna Parlamentului, după ce aleșii au votat Legea salarizării, conform Digi24.


Era bine să vină şi premierul, pentru că e o lege importantă, poate cea mai importantă din acest an”, a adăugat el.

 

Controversata Lege a salarizării unitare a fost adoptată astăzi de deputați, în ciuda nemulţumirilor sindicaliştilor, care ieri au aflat că majorările întârzie.

 

Legea a fost votată cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri și va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

 

Nu a fost o poziție confortabilă pentru mine și colegii mei că ministrul de Finanțe nu a fost aici să spună ce ne-a spus nouă de mai multe ori, că legea e sustenabilă”, a spus din nou președintele PSD la ieșirea din sala de plen, când s-a oprit să facă declarații presei.

 

Întrebat ce riscă Viorel Ștefan, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu știu ce riscă, până la riscuri vorbim de o certitudine. A procedat incorect, a fost o ofensă”.

 

Întrebat dacă l-a sunat pe premier pentru a-i anunța rezultatul votului pe Legea salarizării, Dragnea a spus: „Nu sunt angajat la Guvern să fac astfel de informări”. 

 

Președintele PSD a refuzat, pe de altă parte, să răspundă la întrebările privind o posibilă schimbare a unor miniștri sau chiar a premierului. Sunt „scenarii”, a spus el.

 

Nu iau în calcul demiterea întregului Guvern”, a adăugat el.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22