Dragnea, avertisment ministrului de Finanţe: Sper că e om politic; ţine cont de ce am vorbit

E.b. | 21.04.2017

Liviu Dragnea, a declarat, la Antena 3, că una dintre "nemulţumirile" sale este faptul că Ministerul de Finanţe şi ANAF nu şi-au schimbat atitudinea faţă de contribuabili, aşa cum a promis partidul în campanie, pentru ca statul să devină un "partener" al mediului de afaceri.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea, liderul PSD, speră că Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, a rămas om politic, nu "prizonier al funcţionărimii".

 

Liviu Dragnea a fost întrebat despre părerile sale cu privire Legea prevenţiei, care ar oferi pârghii antreprenorilor să evite sancţiunile ANAF dacă îşi plătesc dările, liderul PSD spunând că nu este nevoie de o nouă lege pentru ca Ministerul de Finanţe să facă ce a promis.

 

"Este una din nemulţumirile mele. M-am aşteptat ca şi ministrul de Finanţe, şi şeful ANAF, să înţeleagă că nu trebuie să aşteptăm legea prevenţiei pentru ca atitudinea ANAF să se schimbe faţă de mediul de afaceri. Le aduc aminte amândurora, sau dacă nu ştiau le spun acum, că oamenii au votat pentru ceea ce am spus în campanie. (...) Am spus că instituţiile statului trebuie să fie parteneri", a spus Dragnea, la Antena3.

 

Şeful PSD a reafirmat că ANAF, precum şi restul instituţiilor guvernamentale, trebuie să fie partenere ale mediului de afaceri, pentru ca acesta este unul dintre principalele motoare ale dezvoltării clasei de mijloc şi de reducere a decalajelor.

 

"Mă refer, nu în mod exclusiv, dar în mod special, la mediul de afaceri românesc şi îi rog să ţintă cont de ce spun eu în seara aceasta", le-a mai transmis Dragnea şefilor ANAF şi ministrului de Finanţe.

 

El a continuat criticile ulterior, vorbind despre procedurile de returnare ale TVA, în contextul în care statul se îndreaptă împotriva contribuabililor atunci când nu îşi plătesc dările, dar nu există repercusiuni atunci când statul nu îşi respectă obligaţiile faţă de contribuabili.

 

"Eu aştept săptămâna viitoare, sper că domnul ministru de Finanţe nu a devenit încă total prizonier al funcţionărimii din Ministerul de Finanţe. Sper că a rămas în continuare om politic şi va ţine cont de ceea ce am vorbit", a spus Liviu Dragnea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22