Dragnea bravează: Nu mă interesează dacă procurorul din dosarul Tel Drum pleacă din DNA

Redactia | 17.10.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru care Toader a dat ordonanța de modificare a Legilor Justiției, susține că nu a vorbit cu ministrul Justiției despre problemele lui din dosarele penale și că nu este interesat dacă procurorul din dosarul Tel Drum mai rămâne sau nu în DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror. E o manipulare. Nu cred că pleacă. Deci nu mă interesează. Fiecare e liber să atace această ordonanță. (...) Eu susțin ideea ca la structurile superioare din Parchetul General, DNA, DIICOT să fie procurori cu experiență”, a spus, miercuri, Liviu Dragnea.

 

Liderul PSD a continuat să pretindă că ordonanța de urgență adoptată luni de Guvern ”are la bază observațiile principale ale Comisiei de la Veneția”. Însă, în afară de amânarea pensionării anticipate a judecătorilor și procurorilor, celelalte recomandări ale Comisiei au fost ignorate.

 

Dragnea merge mai departe și spune că habar n-a avut de această ordonanță promovată de Tudorel Toader și că a citit și el, ca orice român, textul OUG la 30 de ore după adoptare, publicat în Monitorul Oficial.

 

„Cu domnul Toader nu am făcut texte de ordonanță, am discutat despre raportul Comisiei de la Veneția”, a spus Dragnea. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu-Mitralieră a afirmat marți că ministrul Justiţiei s-a aflat la sediul PSD în seara de duminică, împreună cu liderul PSD.

 

Potrivit ordonanței adoptate luni de Guvern, pentru a lucra în Parchetul General, DNA și DIICOT, procurorii trebuie să aibă o vechime de 10 ani. De asemenea, în cazul DNA, procurorii trebuie să susțină un concurs, în fața CSM, până acum în procedura de selecție constând într-un interviu.

 

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, are vechime în magistratură de doar 8 ani.

 

Într-un punct de vedere formulat marți către CSM, conducerea DNA subliniază că aplicarea retroactivă a noilor condiții de vechime prevăzute de OUG adoptată luni de Guvern intră în conflict cu prevederile constituționale și că, dacă acest lucru s-ar întâmpla, DNA ar pierde 34 de procurori. În documentul semnat de procurorul-șef, Anca Jurma, se arată că, dacă se va exclude din vechimea procurorilor și perioada în care aceștia au fost auditori de justiție în cadrul INM, atunci DNA va pierde alți 23 de procurori.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22