Dragnea cere anularea desemnării lui Dăncilă în fruntea PSD și dizolvarea partidului

Dora Vulcan | 17.10.2019

Dragnea insistă din închisoare ca PSD să fie dizolvat iar alegerea Vioricăi Dăncilă la șefia partidului să fie anulată.

Pe aceeași temă

Fostul președinte al PSD, acum în pușcărie, folosește ca argument chiar condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București care a respins cererea lui Dragnea, care contestă conducerea aleasă a PSD după intrarea sa în închisoare.

În sesizarea depusă la fond, Dragnea invoca chiar dizolvarea partidului, numai că Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenţie, printre care s-au aflat și cererea lui Dragnea.

Concret, Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi organizația Teleorman a participat, astfel, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, atunci tot partidul a greşit.

Dragnea susţine că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

La Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, au participat şi social-democraţi de la Teleorman, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, mai susţine Dragnea.

Plus că există deja un refuz al Trbunalului Bucureşti, care a explicat că nu există temei legal pentru dizolvarea partidului, tocmai pentru că în dosarul de condamnare a lui Dragnea nu s-a constatat că PSD Teleorman a încălcat legea.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22