Dragnea conduce Capitala? Directorul ELCEN, la raport in fata sefului PSD - VIDEO

Dora Vulcan | 07.09.2016

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a fost chemat de urgență la sediul PSD, de către liderul partidului Liviu Dragnea. În absența primarului general, Gabriela Firea, care a trebuit să plece la Bruxelles, Dragnea a avut o discuție cu Nicolaescu, după ce compania a anunțat că 40% dintre bucureșteni ar putea rămâne fără apă caldă.

Pe aceeași temă

 

 

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, s-a intalnit miercuri cu Liviu Dragnea dupa ce presedintele PSD a sustinut ca producatorul de energie ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

 

 

Nicolaescu i-a explicat lui Dragnea ca nu este vorba de niciun grup organizat PNL-ELCEN-Guvern, ci a fost o coincidenta faptul ca PNL a sustinut, luni, o conferinta de presa in care avertiza Primaria Capitalei ca trebuie sa rezolve datoria RADET catre ELCEN, iar apoi conducerea producatorului de energie a amenintat PMB ca 40% din bucuresteni vor ramane fara apa calda, informeaza ziare.com.

 

 

"I-am explicat si a inteles ca a fost o coincidenta iesirea PNL si tocmai marti a urmat o restrictionare a Distrigaz in care mi-au comunicat: 'Domn'le, fii atent ca te duc la limita de avarie'. Atunci a trebuit sa notific si eu RADET. (...)

 

 

Nu e vorba de nicio implicare, nimeni nu a facut nicio presiune asupra mea, dimpotriva, ministrul Victor Grigorescu imi comunica permanent sa am grija sa comunic bine cu Primaria, sa gasim solutia pentru a depasi acest moment", a spus Nicolaescu, intrebat daca e vorba de un grup organizat PNL-ELCEN-Guvern, asa cum a acuzat liderul PSD.

 

 

Directorul ELCEN: Situatia e sub control

 

 

Intrebat daca bucurestenii ar trebui sa fie ingrijorati ca raman fara apa calda sau caldura la iarna, directorul ELCEN a raspuns: "Eu imi asum ca nu ar trebui sa fie ingrijorati. Deocamdata, situatia e sub control".

 

 

"Este o situație destul de dificilă din cauza faptului că Distrigaz ne-a notificat, în urmă cu două zile că ne restricționează presiunea la intrarea în CET Vest. Ne restricționează presiunea din cauza faptului că noi avem datorii foarte mari la ei, circa 150 de milioane și din cauza acestei sume nu mai sunt de acord și din cauza acestei sume au decis să ne întrerupă de la șase bari, cât funcționa centrala, în momentele bune ale zilei și nopții am ajuns la cinci, patru și astăzi suntem la doi bari. Suntem aproape de limita de averie, ceea ce ne-ar pune într-o dificultate maximă pentru că există pericolul ca la sub doi bari centrala să declanșeze. Adică, ca la un aparat casnic, o siguranță sare și centrala nu mai funcționează”, a spus directorul ELCEN, citat de stiripesurse.ro.

 

 

 

 

 

 

El a adaugat ca e important sa fie pus in aplicare un prim titlu executoriu.

 

 

"E important ca noi sa punem in aplicare un prim titlu executoriu pe care il avem pe un protocol semnat in 2008 in care Primaria s-a aratat disponibila si si-a aratat, de asemenea, disponibilitatea maxima de a plati in trei rate momentul T 0 cand erau 750 de milioane. A platit o rata, a platit-o pe a doua, n-a mai platit a treia. Pentru a treia rata, noi am obtinut astazi titlu executoriu in instanta.

 

 

Daca acest titlu executoriu se pune in aplicare printr-un proiect de hotarare privind rectificarea bugetului RADET in Consiliul General, avem premisele sa intram in iarna cum trebuie", a mai explicat directorul ELCEN.

 

 

Nicolaescu a mai aratat ca va urma o intalnire cu primarul general, Gabriela Firea, si cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

 

 

 

Intrebat de ce suma e nevoie pentru a remedia avariile, acesta a spus: "Noi avem nevoie intr-o prima instanta de 100 de milioane. Daca ne da in transe 50 si 50 pana la sfarsitul lunii septembrie, depasim acest moment si sunt convins ca il vom depasi".

 

 

Amintim ca distribuitorul de gaze Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale catre Elcen din cauza neachitarii serviciului de distributie, astfel ca aproximativ 40% dintre locuitorii Bucurestiului riscau sa ramana fara apa calda, mai precis cartierele Drumul Taberei, Militari si Crangasi, dar si o parte din centrul Capitalei, a anuntat marti Elcen.

 

 

Miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus Elcen ameninta cu oprirea apei calde la presiunea "partii liberale" din guvernul tehnocrat, pentru a-i pedepsi pe bucuresteni ca au votat cu PSD la alegerile locale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22