Dragnea: «Consultantii fiscali, selectionati de la MF/ANAF». De fapt, ei nu exista

E.b. | 22.04.2017

Consultantii fiscali vor fi selectati din structurile Ministerului de Finante si ANAF, sustine Liviu Dragnea, liderul PSD.

Pe aceeași temă

 

"In primul an nu va fi nevoie de acest lucru (de consultanti). Consilierii fiscali vor fi platiti de stat, dar nu din bani in plus. Din functionarii care sunt acum in structurile Ministerului Finantelor Publice si ANAF din judete si localitati se vor selecta acesti consilieri fiscali. Ei sunt ganditi sa-i ajute pe oameni, nu sa-si faca niste birouri unde sa plateasca oamenii impozit", a precizat Liviu Dragnea, la Focsani, citat de Agerpres.

 

Saptamana trecuta, Bogdan Stan, presedintele ANAF, a spus ca la acest moment legislatia in vigoare nu permite angajatilor ANAF sa ofere si servicii de consultanta si oricum Fiscul deja are cu 3.000 de oameni mai putin decat ar avea nevoie.

 

Mai exact, acum ANAF are 25.000 de angajati, nu 30.000, cum sustinea ministrul de Finante. Ca sa nu mai vorbim ca initial se estimase ca acesti consultanti fiscali ar trebui sa fie in numar de 35.000, asa ca intreg personalul Fiscului nu ar fi de ajuns.

 

Dupa ce s-a aratat iritat de lentoarea ministrului Justitiei, Liviu Dragnea s-a suparat si pe seful de la Finante, pentru ca a dat un draft al proiectului de Cod Economic, inainte de a fi finalizat.

 

"Am ajuns in situatia asta, pentru ca ministrul de Finante a dat un draft din acest act normativ, care nu era finalizat la Asociatia Oamenilor de Afaceri, fara sa aiba o discutie cu noi. Ceea ce nu se face", a subliniat liderul PSD.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22