Dragnea crede că este atacat de „Cămășile negre” la mitingurile organizate de PSD

Laurentiu Gheorghe | 14.05.2019

Liderul PSD a comparat protestele anti-PSD de la mitingurile organizate prin țară, cu acțiunile milițiilor naziste din anii '30: „acționau precum Cămășile negre”.

Pe aceeași temă

„Mă uitam la aceste violente și încercam să mă gândesc dacă este vreo diferență și n-am găsit nicio diferență în modul în care se comportau Cămășile negre (...) în anii '30, in Germania nazistă. Același lucru: să nu mai ai opinie, să îi bati, să îi sperii...", a declarat Liviu Dragnea, luni seara, la Antena 3.

Dragnea face însă o confuzie cu Cămășile brune, Sturmabteilung, organizație paramilitară înființată de naziști în anii '20 si '30. Cămășile negre erau milițiile din Italia fascistă a lui Mussolini din aceeași perioadă.

„Nu mi-a fost si nu imi este in continuare foarte usor sa le solicit tuturor colegilor mei si simpatizantilor care vin la aceste mitinguri sa nu riposteze. A fost foarte greu, foarte, foarte, foarte greu ca la Iasi niciun membru, niciun simpatizant sa nu riposteze. A fost o munca de lamurire dusa foarte intens, majoritatea din autocar au vrut sa iasa. Totusi, cand ies 30.000 ca sa riposteze la cateva sute, rezultatul e previzibil, dar imi mentin in continuare aceasta atitudine, chiar daca sunt oameni care se supara sau carora nu le convine, pentru ca eu nu vreau sa ducem Romania acolo unde vrea sa o duca Iohannis. Iohannis si USR-istii si PNL-istii si nu numai, si cei de la Pro Romania au aceeasi violenta", a declarat Dragnea, luni seara, la Antena 3.

El a facut o comparatie cu Camasile negre din Germania nazista.

"Ma uitam la aceste violente si incercam sa ma gandesc daca este vreo diferenta si n-am gasit nicio diferenta in modul in care se comportau Camasile negre (...) in anii '30, in Germania nazista. Acelasi lucru: sa nu mai ai opinie, sa ii bati, sa ii sperii...", a sustinut el.

El a adaugat ca se doreste ca Romania sa ajunga "cu batai pe strada".

„Pai sa stiti ca daca cetatenii care spun ca sunt de buna credinta si se lasa in continuare manipulati de oameni ca cei pe care i-ati vazut dumneavoastra, cei care sunt in spatele lor, cei care ii platesc si ii finanteaza, cei care ii incurajeaza, cei care ii protejeaza si ma refer la institutiile statului - Codul penal cu care sta in gura atat de mult Iohannis si stapanii lui de la Bruxelles este atat de clar aici: orice impiedicare a unei manifestari autorizate este infractiune. Acolo vor sa duca Romania, cei care vor sa ajunga Romania cu batai pe strada, cu impunerea punctului de vedere cu bata, cu impunerea unei guvernari cu bata, sa-i voteze. Sa-i voteze si sa se laude cu asta. Asta ofera USR-ul, asta ofera Ciolos, civilizatul de Ciolos", a afirmat el.

Dragnea a sustinut ca prin aceste proteste se încearcă sa fie speriati votantii PSD.

„Vor sa ii sperie pe oamenii care voteaza cu PSD. Mi-a spus cineva ca a venit unul la ei in sat sa le spuna ca daca voteaza cu PSD le da foc la casa", a spus Dragnea.

El a sustinut ca reactia este "sa-i plesnim, dar sa-i plesnim la vot".

„Cine sa ne reprezinte la Bruxelles? Niste batausi? Daca vor sa fie condusi cu bata... Bineinteles ca mai facem mitinguri. Ne sperie pe noi niste batausi? Credeti ca SRI nu stie ce se intampla?", a afirmat el.

Dragnea a mai spus ca nu sunt la putere, ci la guvernare.

„Puterea adevarata in Romania o tine Iohannis cu cei din statul paralel, cu cei din justitie", a declarat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22