Dragnea către Hellvig: Edi, eşti de acord ca ofiţerii SRI să poată face cercetări penale?

Dora Vulcan | 05.07.2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, l-a întrebat public joi pe şeful Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, dacă este sau nu de acord ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale.

Pe aceeași temă

 

 

 "Îl rog pe dl Hellvig, bunul meu prieten Hellvig: Edi, te întreb, eşti de acord ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale? Da sau nu? Aştept un răspuns în scris sau public sau pune-l pe dl purtător de cuvânt de la SRI. (...) Noi trebuie să ajungem în situaţia în care să vedem cu toţii pe toţi cei care au colaborat sau colaborează în continuare cu actuala sau cu fosta securitate", a declarat Dragnea, la Parlament, citat de Agerpres.

 

Întrebarea liderului PSD către şeful SRI, fără nicio legătură cu ce-a fost întrebat, a venit în contextul în care acesta a fost chestionat cum comentează protestele care au loc după adoptarea de către Parlament a noului Cod penal.

 

"Ce facem cu celelalte milioane de români care ne-au votat şi care ne susţin în continuare şi care au vrut să aibă un Parlament care să legifereze?

Pentru că nu legiferează nici Iohannis, nici parchetele, nici alte instituţii. Acest Parlament.

Sigur că este un deranj foarte mare că acest Parlament chiar vrea să respecte Constituţia şi rolul fundamental pe care îl are într-o democraţie. S-au făcut dezbateri, nu v-am auzit pe niciunul în 2016 că trebuiau să iasă oameni în stradă că s-a dat OUG de modificare a Codului penal. N-am auzit pe nimeni să spună "nu e dezbatere, de ce aşa pe repede înainte?" N-am auzit nici când s-a modificat prin OUG de către Cioloş şi Prună Codul de procedură penală prin care au legiferat ca ofiţerii SRI să poată să facă cercetări penale", a spus Dragnea într-un atac furibund, dezlânat și fără legătură cu întrebările care i-au fost puse. 

 

Este al treilea atac în două săptămâni pe care Dragnea îl lansează la adresa șefului SRI, remarcă G4Media.ro.

 

Pe 22 iunie, Dragnea declarase la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD că va rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, precizând că nu îl sperie nici Klaus Iohannis şi nici Eduard Hellvig. La acel moment, Comitetul Director al SRI a dat un comunicat de presă în care a arătat că Serviciul ”nu se implică în jocuri de putere”.

 

Dragnea l-a atacat pe Hellvig și pe 25 iunie. Întrebat de reporteri de ce a început să îl critice pe Hellvig, Dragnea a spus ”a cedat și el”. Dragnea nu a explicat în fața cui ar fi cedat Hellvig, dar cu câteva secunde mai devreme declarase că el le transmite tuturor că ”nu cedez în fața statului paralel”.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22